8 Nisan 2009 Çarşamba

KAHVELI, VANILYALI, CIKOLATALI HAFIF BIR LEZZET



Bugun kizim ile beraber yaptigimiz hafif bir tatliyi paylasmak istiyorrum.. Yapimi oldukca kolay, guzel bir tat.. Normalde 6 kisilik olmasi gereken tatliyi biz 3 tane kadehe koyduk tabi bir tanesi bir kisiye fazla geliyor, siz daha kucuk kaplarda 6 kisilik hazirlayin.. :-)
Bu tarifi "DESSERTS" kitabindan aldim..
Bu tarifi 40. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN ev sahibesi olan sevgili arkadasim missgibi ye yolluyorum.. Bol katilimli keyifli bir etkinlik olmasi dilegiyle.. Kolaylik diliyorum :-)

Malzemeler
  • 1.5 su bardagi pudra sekeri (1, 1/2 cups)
  • 6 yemek kasigi misir nisastasi (6 tablespoon)
  • 3, 3/4 su bardagi sut (3, 3/4 cups)
  • 3 yumurta sarisi
  • 6 yemek kasigi tuzsuz tereyagi (6 tablespoon)
  • 1 yemek kasigi nescafe
  • 1 paket vanilya (yada 2 cay kasigi vanilya esansi)
  • 1 yemek kasigi kakao

Suslemek icin

  • kakao
  • antepfistigi
  • cilek
  • yada kremsanti ile susleyebilirsiniz...

Hazirlanisi:

  1. Ilk olarak kahveli pudingi hazirlamak icin: Tencereye 1 su bardagi ve yarim cay bardagi (1, 1/4 cups) sutu, yarim su bardagi (1/2 cup)sekeri, bir yumurta sarisini, 2 yemek kasigi misir veya bugday nisastasini karistirip orta ateste surekli karistirarak kaynatin, kaynamaya baslayinca hemen katilasacaktir.. Atesten alip icine kahveyi ve 2 yemek kasigi tereyagini ilave edip iyice karistirin. Biraz ilinmasi icin bekletin..
  2. Kadehlerin altina hazirladiginiz pudingi esit paylastirin. Pudingi koyma esnasinda bardagin kenarlarina degerse, kagit havlu yardimi ile silin.
  3. Vanilyali pudingi hazirlamak icin: Tencereye, 1 su bardagi ve yarim cay bardagi sutu (1, 1/4 cups), yarim su bardagi pudra sekerini, bir yumurta sarisini ve 2 yemek kasigi misir veya bugday nisastasini koyup karistirin.. Orta ateste kaynayincaya kadar surekli olarak karistirin.. Kaynayinca ocaktan alip vanilyayi ve 2 yemek kasigi tereyagini ilave edip karistirin.. Biraz ilinmasi icin bekletin..
  4. Kahveli pudingin uzerine vanilyali pudingi de paylastirin..
  5. Cikolatali pudingi hazirlamak icin: 1 su bardagi ve yarim cay bardagi sutu, yarim su bardagi pudra sekerini, bir yumurta sarisini ve 2 yemek kasigi misir veya bugday nisastasini koyup karistirin. Orta ateste koyulasincaya kadar pisirin.. Kaynayan pudingi atesten alip 1 corba kasigi kakaoyu ve 2 yemek kasigi tereyagini ilave edip iyice karistirin..
  6. Vanilyali pudingin uzerine, kakaolu karisimi paylastirin...
  7. En ustune dilerseniz biraz kakao eleyin, antep fistigi ve cilek ile susleyip buzdolabinda bekletin ve soguk servis yapin veya kremsanti ile susleyip de servis yapabilirsiniz tercih sizin :-)

4 yorum:

  1. Madem bir kişye fazla geliyor ozaman bi kaşık alıp geliyorum afiyetler olsun canım.

    YanıtlaSil
  2. :-) Sen yeter ki gel senin icin kocaman bir tane ayirdim bile :-) Tesekkurler canim

    YanıtlaSil
  3. Efsuncuğum bu tarif hakikaten nefis oluyor ben de denemiştim. Yalnız ben kremayı bir seferde pişirip üçe bölüp öyle eklemiştim malzemeleri, fazla tencere batmamıştı :)

    YanıtlaSil
  4. Senin yontemin cok daha mantikliymis Esra'cim, evet 3 defada hazirlamaktansa bir kerede yapip uce bolmek en guzeli :-)
    Tavsiyen icin tesekkur ederim,bir dahaki sefere oyle yaparim.. Ben tarife birebir uyayim derken boyle oldu :-)
    Opuyorum cok
    Sevgiyle kal

    YanıtlaSil