Puf puf bir pogaca, eminim tadinida cok begeneceksiniz.. :-)))
MALZEMELER:
- 1 su bardagi ilik sut
- 1 cay bardagi sivi yag
- 1 yemek kasigi kuru maya (42 gr lik yas maya da olabilir)
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 tatli kasigi seker
- 4 su bardagi un (Daha az daha cok da olabilir)
- 2 yumurta (1 tane sariyi uzerlerine surmek icin ayirin)
- 80 gr tereyagi
Ic Malzemesi:
Ben peynir ve maydanoz kullandim, siz dilediginiz malzeme ile yapabilirsiniz.
Oncelikle mayayi az miktar sut ile eritin.. Yagurma kabiniza, yumurta, seker, tuz, sivi yag, erittiginiz mayayi, sutu karistirip az az un ekleyerek yogurun.. Yumusak, ele yapismayan bir hamur elde edeceksiniz..
Yogurdugunuz hamuru, 8 esit parcaya bolun.
Ilk hamur bezesini bir tabak buyuklugunde acin.(Ben bezeleri acarken zemine un yerine nisasta serptim)
Ustunu yaglayacak kadar tereyagi surun
Diger hamuru ayni sekilde acip bir once yagladiginiz hamurun ustune koyup ayni sekilde yaglayin.. Butun bezeler bitene kadar islemi tekrar edin.. En ust kati merdane ile acacaginiz icin kesinlikle yaglamayin..
Simdi butun hamuru merdane yardimi ile ileri geri yapmadan, merdanenizi ortadan, saga, ortadan sola, asagi yukari seklinde acmaya calisin, aralarda yag oldugu icin acarken kayacaktir..
Hepsini sardiktan sonra tepsiye aralikli olarak dizin ve 1 saat kadar kabarmalari icin bekletin..
Hamurlar iki katina ulastiginda uzerlerine yumurta sarisi surup dilerseniz corek otu veya susamla susleyerek, onceden isittiginiz 175C lik firinda ustleri kizarana kadar pisirin,(ilk 20 dk firin kapagini acmayin)
Bu kadar basit iste :-)
Afiyet olsunnnnn :-)
ellerinize sağlık..ne kadar açıklayıcı ve güzel bir sunumla anlatmışsınız..sevgiler.sevilay
YanıtlaSilSevgili Sevilay cok tesekkur ederim yorumunuz icin.. Begenmenize sevindim. Sevgiler...
YanıtlaSildenedim gercekten super oluyor sunum icin tesekkuler..
YanıtlaSilgercekten süper anlatım ve tarif deniycem hemen tşk edrm
YanıtlaSilHarika bi pogaca bayildim
YanıtlaSildenedim cok guzel oldu paylasana cokkkkk tsk ederim
YanıtlaSil