Yine hem kolay hemde cok $Ik bir pasta tarifini paylasacagim sizlerle..
Ayni gun icinde iki pasta yetistirmem gerekiyordu, birde yemek davetine katilmamiz gerekince asama asama resimleyemedim maalesef.. Ama dilimin dondugunce anlatmaya calisacagim.. :-)
Bu pastayi yemege davetli oldugumuz arkadasima giderken goturdum, cok begenildi dogrusu :-)
Bu tarif ayni zamanda sevgili blog arkadasim arzumhobi'nin ev sahibeligi yaptigi 38. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİne gonderiyorum, arkadasima kolayliklar diliyorum,katilimi bol olsun etkinliginin :-)
Tarifi soyle,
Pandispanya malzemesi icin:
- 4 yumurta
- 4 kahve fincani un,
- 4 kahve fincani seker,
- 1 paket kabartma tozu
Pandispanya hamurunun yapilisi;
- Karistirma kabina seker ve yumurtayi koyup iyice cirpin. Unu ve kabartma tozunu da ekleyip 2-3 dk. cirpmaya devam edin...
- Yagladiginiz kaliba dokup onceden isittiginiz 175 C lik firinda yaklasik 25 dk pisirin.. (pandispanya ya catal batirdiginizda catal kuru cikiyorsa pismis demektir..)
- Firindan alin ve sogumaya birakin ( Bir gun onceden de hazirlayip strec film ile sararak buzdolabinda bekletebilirsiniz). Ya da hazir pastapan kullanabilirsiniz.
Krem santi tarifi
- 2 su bardagi sut kremasi (heavy cream)
- 3 Turk kahve fincani pudra sekeri
- 1 paket vanilya
- Kremayi cukur bir kaba koyun, pudra sekerini ve vanilyayi ekleyerek mikser ile once yavas, sonra yuksek devirde iyice cirpin...
- Katilasmaya baslayacaktir..
- Kullanmadan once bir sure buzdolabinda bekletin... Ben sadece boyle yaptim yeterli oldu
- Not: Eger kremsanti istediginiz kivama gelmiyorsa, mikserle cirparken,cukur kabin altini buzun uzerine koyun oyle cirpin.. Cok da katilastirmamaya dikkat edin yoksa yaga donusur )
- Ananas
- Muz
- kiwi
- cilek dilimleri
- Pandispanyayi 3 esit parcaya bolun
- Her kati sekerlisut ile hafifce islatin.
- Ilk katin uzerine kremsanti yayip, meyveleri serpistirin..
- Ikinci kati koyup yine kremsanti ve meyve dilimleri ekleyin..
- Son pandispanyayi da koyup kalan krem santi ile ustunu ve etrafini sivayin..
- Buzdolabinda bir sure dinlendirin...
- Uzerini suslemek icin sutlu cikolata kullandim.. Asagidaki iki resmi internetten bulup ekledim, sanirim size yardimci olacaktir...
- 100 gr cikolataya 1 corba kasigi margarin ekleyerek, benmari usulu eritin yada mikro dalga firinda eritin..
- Yagli kadit uzerine ince bir tabaka seklinde yayin..
- Buzdolabinda donmasi icin bekletin
- Bir bicak yada spatula yardimi ile, resimde gordugunuz gibi yaparak cikolata kivirlari elde edin..

Ya da asagidaki gibi de cikolatayi traslayarak da yapabilirsiniz :-)

Kenar suslemesi icinde:
- 200 gr cikolatayi yine benmari usulu yada mikrodalga firinda eritin..
- Yagli kagit uzerine cok ince olmayacak sekilde yayin,
- Buzdolabinda dondurun
- Donan cikolatadan, bicakla ucgenler kesin
- Pastanizin kenarlarini bu ucgenlerle susleyin
- Etrafina istediginiz renk bir kurdele gecirin
- En ustune de cikolata kivriklarini dokun..
Umarim dener ve memnun kalirsiniz
Sevgiyle kalin :-)
bayıldım bu pastaya ellerinize saglık, kenarlardaki çikolatalar cok güzel olmus
YanıtlaSil