12 Mart 2009 Perşembe

MEYVELI PASTA




Yine hem kolay hemde cok $Ik bir pasta tarifini paylasacagim sizlerle..
Ayni gun icinde iki pasta yetistirmem gerekiyordu, birde yemek davetine katilmamiz gerekince asama asama resimleyemedim maalesef.. Ama dilimin dondugunce anlatmaya calisacagim.. :-)
Bu pastayi yemege davetli oldugumuz arkadasima giderken goturdum, cok begenildi dogrusu :-)

Bu tarif ayni zamanda sevgili blog arkadasim arzumhobi'nin ev sahibeligi yaptigi 38. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİne gonderiyorum, arkadasima kolayliklar diliyorum,katilimi bol olsun etkinliginin :-)
Tarifi soyle,

Pandispanya malzemesi icin:
  • 4 yumurta
  • 4 kahve fincani un,
  • 4 kahve fincani seker,
  • 1 paket kabartma tozu

Pandispanya hamurunun yapilisi;

  1. Karistirma kabina seker ve yumurtayi koyup iyice cirpin. Unu ve kabartma tozunu da ekleyip 2-3 dk. cirpmaya devam edin...

  2. Yagladiginiz kaliba dokup onceden isittiginiz 175 C lik firinda yaklasik 25 dk pisirin.. (pandispanya ya catal batirdiginizda catal kuru cikiyorsa pismis demektir..)

  3. Firindan alin ve sogumaya birakin ( Bir gun onceden de hazirlayip strec film ile sararak buzdolabinda bekletebilirsiniz). Ya da hazir pastapan kullanabilirsiniz.
Dolgu malzemesi olarak ev yapimi krem santi kullandim :-)

Krem santi tarifi
  • 2 su bardagi sut kremasi (heavy cream)
  • 3 Turk kahve fincani pudra sekeri
  • 1 paket vanilya
  1. Kremayi cukur bir kaba koyun, pudra sekerini ve vanilyayi ekleyerek mikser ile once yavas, sonra yuksek devirde iyice cirpin...

  2. Katilasmaya baslayacaktir..

  3. Kullanmadan once bir sure buzdolabinda bekletin... Ben sadece boyle yaptim yeterli oldu

  4. Not: Eger kremsanti istediginiz kivama gelmiyorsa, mikserle cirparken,cukur kabin altini buzun uzerine koyun oyle cirpin.. Cok da katilastirmamaya dikkat edin yoksa yaga donusur )
Ara katlar icin :
  • Ananas
  • Muz
  • kiwi
  • cilek dilimleri
  1. Pandispanyayi 3 esit parcaya bolun
  2. Her kati sekerlisut ile hafifce islatin.

  3. Ilk katin uzerine kremsanti yayip, meyveleri serpistirin..

  4. Ikinci kati koyup yine kremsanti ve meyve dilimleri ekleyin..

  5. Son pandispanyayi da koyup kalan krem santi ile ustunu ve etrafini sivayin..

  6. Buzdolabinda bir sure dinlendirin...

  1. Uzerini suslemek icin sutlu cikolata kullandim.. Asagidaki iki resmi internetten bulup ekledim, sanirim size yardimci olacaktir...
  2. 100 gr cikolataya 1 corba kasigi margarin ekleyerek, benmari usulu eritin yada mikro dalga firinda eritin..
  3. Yagli kadit uzerine ince bir tabaka seklinde yayin..
  4. Buzdolabinda donmasi icin bekletin
  5. Bir bicak yada spatula yardimi ile, resimde gordugunuz gibi yaparak cikolata kivirlari elde edin..


Ya da asagidaki gibi de cikolatayi traslayarak da yapabilirsiniz :-)



Kenar suslemesi icinde:
  1. 200 gr cikolatayi yine benmari usulu yada mikrodalga firinda eritin..
  2. Yagli kagit uzerine cok ince olmayacak sekilde yayin,
  3. Buzdolabinda dondurun
  4. Donan cikolatadan, bicakla ucgenler kesin
  5. Pastanizin kenarlarini bu ucgenlerle susleyin
  6. Etrafina istediginiz renk bir kurdele gecirin
  7. En ustune de cikolata kivriklarini dokun..

Umarim dener ve memnun kalirsiniz

Sevgiyle kalin :-)

1 yorum:

  1. bayıldım bu pastaya ellerinize saglık, kenarlardaki çikolatalar cok güzel olmus

    YanıtlayınSil