19 Şubat 2009 Perşembe

CILEKLI TART




Annem ve agabeyim icin yaptigim cilekli tarti da ekleyeyim.. Hafif kolay bir tarif daha :-)

Tart hamuru icin:

  • 1,5 cup (1,5 su bardagi) un
  • 1\2 cup (yarim su bardagi) pudra sekeri
  • 1 cay kasigi tuz
  • 9 corba kasigi tuzsuz tereyagi (yaklasik 120 gr kadar) cok soguk olacak
  • 1 yumurta
  1. Tart hamurunun yapilisi;Buyuk robotunuz varsa unu , pudra sekerini ve parcalara ayirdiginiz soguk yagi ekleyip, robotu calistirin,

  2. Malzeme iyice karisinca robotu durdurun..Ben yagi bicakla kucuk parcalar halinde kesip, un ve pudra sekeri ile iyice yogurdum.. Yumurta sarisi ve tuzu da ilave edip orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yogurdum.. Hamur icin biraz daha un eklemeniz gerekebilir..

  3. Biraz kirilgan bir hamur olacak :-)Strec filme sararak buzdolabinda yarim saat kadar dinlendirin...

  4. Un serptiginiz tezgaha hamuru koyun ve dikkatlice tart kalibinizin ebatlarinda acin.. Kalibi onceden yaglayin (benim tart kalibim yapismaz malzemeden oldugu icin kolayca cikti)

  5. Hamuru tart kalibina koyarken merdaneye sarili olarak gotururseniz daha kolay olacaktir.. Kalibin icini hamur ile doseyip, altina catali batirarak pek cok delik acin.. Bunun sebebi tartin kabarmamasi icindir :-)

  6. Firina koymadan once uzerini aluminyum folyo ile kapatin, oyle firinlayin.. Pismesine 15 dk kala folyoyu kaldirarak firinlayin..Onceden isittiginiz 180c lik firinda alti kizarana kadar pisirin...Tart soguyana kadar kremayi hazirayin...

Kremasi icin

  • 2 su bardagi (2 cup) sut kremasi
  • 3 Turk kahve fincani pudra sekeri
  • 1 paket vanilya
  • Varsa 1 yemek kasigi cilek aromasi
  1. Kremayi cukur bir kaba koyun,
  2. pudra sekerini, vanilyayi ve varsa cilek aromasini ekleyip mikser ile once orta seviyede sonrada yuksek seviyede iyice katilasincaya kadar cirpin...
  3. Krem santi kivamina gelecek.. (isterseniz hazir krem santi kullanin)

Suslemek icin:

  1. Cilek dilimleri
  2. Joleniz varsa jole de hazirlayip kaplarsaniz, cileklerin rengi solmayacaktir, canli kalacaktir...
  3. Soguyan tartin icine kremayi yayin
  4. Uzerine cilek dilimlerini sekilli olarak dizin
  5. En ustune de joleyi tarife gore hazirlayip dokun..

Afiyet Olsun ...

1 yorum:

  1. :)siz inanılmaz bir yeteneksiniz ellerınıze saglık :)

    YanıtlaSil