Bugun kizim ile beraber yaptigimiz hafif bir tatliyi paylasmak istiyorrum.. Yapimi oldukca kolay, guzel bir tat.. Normalde 6 kisilik olmasi gereken tatliyi biz 3 tane kadehe koyduk tabi bir tanesi bir kisiye fazla geliyor, siz daha kucuk kaplarda 6 kisilik hazirlayin.. :-)
Bu tarifi "DESSERTS" kitabindan aldim..
Bu tarifi 40. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN ev sahibesi olan sevgili arkadasim missgibi ye yolluyorum.. Bol katilimli keyifli bir etkinlik olmasi dilegiyle.. Kolaylik diliyorum :-)
Malzemeler
- 1.5 su bardagi pudra sekeri (1, 1/2 cups)
- 6 yemek kasigi misir nisastasi (6 tablespoon)
- 3, 3/4 su bardagi sut (3, 3/4 cups)
- 3 yumurta sarisi
- 6 yemek kasigi tuzsuz tereyagi (6 tablespoon)
- 1 yemek kasigi nescafe
- 1 paket vanilya (yada 2 cay kasigi vanilya esansi)
- 1 yemek kasigi kakao
Suslemek icin
- kakao
- antepfistigi
- cilek
- yada kremsanti ile susleyebilirsiniz...
Hazirlanisi:
- Ilk olarak kahveli pudingi hazirlamak icin: Tencereye 1 su bardagi ve yarim cay bardagi (1, 1/4 cups) sutu, yarim su bardagi (1/2 cup)sekeri, bir yumurta sarisini, 2 yemek kasigi misir veya bugday nisastasini karistirip orta ateste surekli karistirarak kaynatin, kaynamaya baslayinca hemen katilasacaktir.. Atesten alip icine kahveyi ve 2 yemek kasigi tereyagini ilave edip iyice karistirin. Biraz ilinmasi icin bekletin..
- Kadehlerin altina hazirladiginiz pudingi esit paylastirin. Pudingi koyma esnasinda bardagin kenarlarina degerse, kagit havlu yardimi ile silin.
- Vanilyali pudingi hazirlamak icin: Tencereye, 1 su bardagi ve yarim cay bardagi sutu (1, 1/4 cups), yarim su bardagi pudra sekerini, bir yumurta sarisini ve 2 yemek kasigi misir veya bugday nisastasini koyup karistirin.. Orta ateste kaynayincaya kadar surekli olarak karistirin.. Kaynayinca ocaktan alip vanilyayi ve 2 yemek kasigi tereyagini ilave edip karistirin.. Biraz ilinmasi icin bekletin..
- Kahveli pudingin uzerine vanilyali pudingi de paylastirin..
- Cikolatali pudingi hazirlamak icin: 1 su bardagi ve yarim cay bardagi sutu, yarim su bardagi pudra sekerini, bir yumurta sarisini ve 2 yemek kasigi misir veya bugday nisastasini koyup karistirin. Orta ateste koyulasincaya kadar pisirin.. Kaynayan pudingi atesten alip 1 corba kasigi kakaoyu ve 2 yemek kasigi tereyagini ilave edip iyice karistirin..
- Vanilyali pudingin uzerine, kakaolu karisimi paylastirin...
- En ustune dilerseniz biraz kakao eleyin, antep fistigi ve cilek ile susleyip buzdolabinda bekletin ve soguk servis yapin veya kremsanti ile susleyip de servis yapabilirsiniz tercih sizin :-)
Madem bir kişye fazla geliyor ozaman bi kaşık alıp geliyorum afiyetler olsun canım.
YanıtlaSil:-) Sen yeter ki gel senin icin kocaman bir tane ayirdim bile :-) Tesekkurler canim
YanıtlaSilEfsuncuğum bu tarif hakikaten nefis oluyor ben de denemiştim. Yalnız ben kremayı bir seferde pişirip üçe bölüp öyle eklemiştim malzemeleri, fazla tencere batmamıştı :)
YanıtlaSilSenin yontemin cok daha mantikliymis Esra'cim, evet 3 defada hazirlamaktansa bir kerede yapip uce bolmek en guzeli :-)
YanıtlaSilTavsiyen icin tesekkur ederim,bir dahaki sefere oyle yaparim.. Ben tarife birebir uyayim derken boyle oldu :-)
Opuyorum cok
Sevgiyle kal