18 Mart 2009 Çarşamba

ST. PATRICK'S DAY CIKOLATALARI (AYICIKLI CIKOLATALAR)










Bu hafta yine cikolatalarla pek icli disliydim :-)) Kizimin okul arkadaslari icin yine hazirladim bu sirin ayiciklari.. Cocuklarin yuzundeki o mutluluk ifadesini hicbir seye degismem dogrusu :-))))
Aslinda bu cikolata kalibini sevgililer gunu icin almistim, ama cok yogun oldugum icin sevgililer gunu icin kullanamadim..

Mart ayinin 17 si burda St. Patrick's day olarak kutlaniyor.. Buraya gelene bu konuda pek bir bilgim yoktu, hala da cok bildigimi soyleyemem :-D Merak edenler icin kisacik bir arastirma sonucunu ekleyeyim:


17 Mart Saint Patrick Günü, Saint Patrick'i onurlandırmak için kutlanan bir İrlanda bayramıdır. Amerika'da Saint Patrick Günü genelde yeşil renk giyinme ve eğlenme zamanıdır Saint Patrick Günü'nün Amerika'da ilk kutlanışı 1737 yılında Boston, Massachusetts'de olmuştur Söylenişe göre bu özel günde herkes İrlandalı sayılır En büyüğü New York'da düzenlenmek üzere 100'ün üzerinde şehirde gösteriler düzenlenmektedir Yeşil renk baharın, İrlanda'nın ve yoncanın rengi olduğu için Saint Patrick Günü'nün de sembolü olmuştur Bu günde üç yapraklı yonca bulmak, yeşil kıyafetler giymek ve "blarney stone" olarak bilinen taşı öpmek uğur getirmektedir Bugünde yapılan ilginç olaylardan bazıları ise barlarda biraların yeşil renkte satılması ve nehirlerin yeşil boya ile boyanmasıdır.


  1. Neyse isin ozu, cocuklar mutlu olsun diye bu gunu kendime baz alarak onlara bu cikolatalari hazirladim. St. Patrick's day in rengi yesil oldugu icin bende beyaz cikolatayi yesil gida boyasi ile renklendirdim .
  2. Hazir cikolatata kalibi kullandim
  3. Cikolatayi mikro dalgada eritip bu kaliplara doktum.. ( agiz, burun, kalp vs gibi bolumleri ilk once yapip cok az beklettim, daha sonra ustune cikolatayi eklerim..
  4. Lolipop cubuklarini da kalibin sap yerlerine koydum
  5. Buzdolabinda cikolata donuncaya kadar beklettim..
  6. Kaliplardan cikardigim cikolatalari bir kac saat oda sicakliginda tutup, resimdeki gibi tek tek paketledim..
  7. Sepetin icinde kizimin eline verip yolladim :-))))

2 yorum:

  1. gerçekten çok sevimli olmuş hayatım emegine salık.bi yerde çok şanslısın kalıp ve pasta yapımında kullanılan ekipmanları bulabiliyorsun malesef benim öle bi şansım yok.

    YanıtlaSil
  2. Tesekkur ederim Karamel'im.. Evet gercekten o konuda sansliyim, her istedigini bulabiliyorsun kolaylikla burda:-)
    Umarim birgun sizin oralarada gelir her istedigini rahatca bulabilirsin :-)
    Opuyorum

    YanıtlaSil