Sizinle yeni tanistigim harika bir tarifi paylasacagim.. Canim arkadasim, Fatos'umdan aldim cokertme kebabinin tarifini.. Daha once hicbir yerde yememistim, Biraz arastirma yapmam gerekti.. Sevgili Meltem'in tarifinden de eklemeler yaptim.. Kendisine de cok tesekkur ediyorum... Evde hazir biftegimde varken denemesem olmazdi dogrusu :-D...
Kisacasi sonuc harikaydi, bu kebabin tadina doyamadik.. Hepinize siddetle tavsiye ediyorum.. Fatos'cum sana cok cok cok tesekkur ederim canim :-)
Bu tarifi de sevgili arkadasim renkli kurabiyeler 'in ev sahipligi yaptigi"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 32.HAFTA " etkinligine yolluyorum tekrar :-).. Cok keyifli bir etkinlik oluyor.. ziyaret etmenizi tavsiye ederim.:)
Tarif soyle:
MALZEMELER:
- 500 gr bonfile
- 5 adet orta boy patates
Etleri marine etmek icin gerekenler:
- 1 adet orta boy sogan (robottan gecirilecek, yada rendenin kucuk kismi ile rendelenecek)
- 1 cay bardagi sut
- yarim cay bardagi sivi yag
- 2 adet sivri biber (robottan gecirilecek, yada rendenin kucuk kismi ile rendelenecek)
- yarim cay kasigi karbonat (yada 1 cay bardagi maden suyu da olur)
- 1 cay kasigi nane
- 1 cay kasigi kimyon
- 1 cay kasigi kirmizi biber
- 1 tatli kasigi tuz
- dilerseniz 1 cay kasigi da karabiber (ben kullanmadim)
Patatesleri kizartmak icin:
- 1 su bardagi sivi yag
- tuzlamak icin tuz
Yogurtlu sos icin:
- 2,5 su bardagi yogurt (susuz yerinden )
- 1 dis sarimsak
Salcali sos icin:
- 1 yemek kasigi salca
- 4 yemek kasigi sivi yag
- 1 tatli kasigi kuru nane
- 1 cay kasigi pul biber
Etlerin marine edilmesi:
- Etleri resimde goruldugu gibi ince parcalara ayirin...
- Butun marine malzemelerini ve eti cukur bir kaba koyun
- Hepsini karistirin... Kabin agzini kapakla veya strec film ile kaplayip, bir gece buzdolabinda bekletin... (Bu sekilde et cok lezzetli oluyor).. eger vaktiniz kisitli ise birkac saat bekletmekde yeterli olacaktir...
- Bir gece buzdolabinda dinlenen etleri marineden cikartip yagsiz bir tavaya koyun, yag eklemeden, kendi suyunda pisirin, suyunu cekince iki tarafi iyice kizarana kadar kavurun.. Tuz ilavesi gerekirse ekleyebilirsiniz..
- Etleri pisirken ayni zamanda patateslerin kabuklarini soyun, yikayin..Rendenin buyuk tarafi ile butun patatesleri rendeleyin... Rendelediginiz patatesleri tuzlu suda 15-20 dakika kadar bekletin... Daha sonra iyice yikayarak nisastayi akitin...
- Patatesleri havlu kagit uzerine alarak, suyunu iyice suzun...
- 1 bardak sivi yagi tavaya koyun, iyice kizmasini bekleyin, kizgin yagin icine patates rendelerini koyup kizarana kadar pisirin...
- Kizaran patatesleri yine havlu kagit uzerine alip fazla yagini alin...
- Salcali sosu hazirlamak icin, 4 corba kasigi yagi kucuk bir tavaya koyun, salcayi ekleyip icinde iyice esin, pul biberi ve naneyide ilave edip ocaktan alin..
- Servis tabagina once patatesleri, uzerine sarmisakli yogurdu dokun.. Yogurdun ustune kizarmis etleri koyun, en uste de salcali sosdan gezdirin...
- Roka ve domates ile suslediginiz cokertme kebabiniz, diger adiyla Bodrum kebabiniz yenmeye hazir.. Afiyetle yiyin :-)
DESTEĞİN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. TARİFİNİ ALDIM. SEVGİLERİMLE,
YanıtlaSilMerhaba...ellerinize sağlık.Harika bir tarif olmuş.Yemede yanında yat..:)))
YanıtlaSilÇok tatlı kızınız var Allah bağışlasın.Bende beklerim sevgiler
sevgili efsun yemeğin görüntüsü çok güzel eminim tadıda çok lezzetllidir tabiki yemek isterdşim:)))ellerine sağlık
YanıtlaSil