Bu bol cikolatali pastayi cok sevdigimiz arkadaslarimizin ev ziyaretine gittigimizde yapmistim...
Ilk defa bir blogdan goruntu olarak kullandigim bir pasta oldu.. Bunu sevgili Esra'nin acemi sef
blogunda gorup begenmistim.. Cok guzel bir blogu var, mutlaka ziyaret edin derim :-) Ayrica kendisine de cok tesekkur ederim..
Yapim asamasinda fotograflayamadim,ama anlamadiginiz kisimlari Esra'nin bloguna bakarak cozebilirsiniz.. :-)
Bu pastayi ayrica sevgili arkadasim renkli kurabiyeler in ev sahipligi yaptigi"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 32.HAFTA " etkinligine yolluyorum :-) Arkadasima kolayliklar diliyorum,umarim guzel bir etkinlik olur,katilimi bol olur :-)
- Pandispanya'yi kendi bildigim gibi yaptim,cunku Esra'nin verdigi tarifle pandispanyam hic kabarmadi, belki ben yapamadim ama sonuc husrandi :-(
- Ganaj olcusunude fazla tuttum, daha bol oldu icinde :-)
MALZEMELER:
Pandispanya icin: (20 cm'lik kelepceli kalip da pisirdim)
- 5 yumurta
- 3,5 Turk kahve fincani un
- 4 Turk kahve fincani seker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket sekerli vanilin
- Yarim Turk kahve fincani nisasta
- 2 yemek kasigi kakao
- Yumurta beyazlarini ve sekeri bir kaba koyup kopuk kopuk olana kadar iyice mikserle cirpin..
- Ayri bir yerde yumurta sarilarini da cirpip, azar azar beyazlara katin..
- Unu, nisastayi, kabartma tozunu, kakaoyu ve vanilyayi da ekleyip, beyazlari sondurmeden karistirin...
- Yagladiginiz kaliba bu karisimi bosaltin
- Onceden isittiginiz 180C firinda pisirin..
- Karisimi kaliba dokmeden once, kalibin taban olcusunde yagli kagit kesip, en alta yayar ve yagli kagidin ustune karisimi dokerseniz, pandispanyaniz pisipde soguduktan sonra, yagli kagidi kaldirdiginizda, puruzsuz cir yuzey elde edersiniz...
Ganaj icin:
- 250 gr sut kremasi
- 250 gr bitter cikolata (ben yarisini bitter, yarisini sutlu cikolata kullandim)
- Sut kremasini ocaga koyup, cikolatalari icine bosaltin, sut kremasi isininca ve cikolatalar eriyince ocaktan alip sogumasi icin dolaba kaldirin. Biraz soguyunca, mikserle cirpin, tekrar dolaba kaldirin, iyice koyulasmasi gerekiyor..
- Koyulasinca, 3 yemek kasigi cikolatayi ayirin, daha sonra kenarlari suslemek icin kullanacaksiniz..
Cikolatali ciceklerin yapim asamasi:
- Yagli kagit ustune, cicek desenleri cizin..
- Daha sonra bu yagli kagidi tersine cevirip, tezgaha bantlayin..
- Benmari usulu erittiginiz, iki ayri sikma posetine koydugunuz, beyaz ve bitter cikolata ile once ortadaki tomurcuklari olusturun..
- Daha sonrada kenar yapraklarini cikolata ile doldurup, donmasi icin buzdolabina kaldirin..
- Sevgili Esra cok guzel resimlemis bu asamayi...
- Cicekler donduktan sonra, ters cevirdiginizde cicek goruntusu olusmus olacak.
- Pastanin suslemesinde kullanabilirsiniz...
Pastanin yapilisi:
- Pandispanyayi ikiye bolun.
- Her iki parcayida sekerli sut ile islatin.
- Alt parcanin ustune bolca ganajla kaplayin..
- Diger pandispanyayi ustune koyun
- Kalan ganaji ust yuzeye ve kenarlara kaplayin..
- Kenarlari tirtikli ekmek bicagi ile yada varsa pasta sekillendiricilerle sekillendirin..
- Pastanin ust yuzeyine bolca kakao eleyin..
- Yaptiginiz cikolata cicekler ile dilediginiz gibi susleyin..
- Pastanin en altini daha once ayirdiginiz 3 kasik ganaji sIkma posetine koyup, dilediginiz ucu takarak susleyebilirsiniz...
Afiyet olsun :-)
MERHABA,
YanıtlaSilETKİNLİĞE KATILDIĞIN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. TARİFİNİ ALDIM. SEVGİLERİMLE,
rhaba efsun pastan bir harika görünümü süper ellerine sağlık...
YanıtlaSilTesekkurler Zulbiye'cigim..
YanıtlaSilKatilimi bol bir etkinlik olmasini dilerim.. Ev sahibeligin icin ben tesekkur ederim
Zeynep'cim guzel yorumun icin tesekkur ederim.. :-)