22 Eylül 2008 Pazartesi

TAVUK GOGSU (PORTAKALLI)


PORTAKALLI TAVUK GOGSU..

Tavuk gogsunu iki ayri sekilde denedim.. Biri portakalli digeri cilekli,Ikisi de guzel oldu, Kolay bir tatli yine :-)

MALZEMELER:
  • 125 gr tereyagi

  • 2 su bardagi sut (2 cup)

  • 1 su bardagi un (1 cup)

  • 1 litre sut(5 cup)

  • 1 rendelenmis portakal kabugu

  • 1 paket vanilya

YAPILISI:

Tencereye tereyagini koyun eritin,eriyen tereyaginin icinde unu ekleyip karistirarak kavurun,yakmamaya dikat edin. Unun kokusu cikmaya baslayinca, sekeri, sutu ilave edin, kaynayip muhallebi kivamina gelince ocaktan alip, vanilyayi ve portakal rendesini karistirin... Su ile islattiginiz borcam tepsiye yada baska bir kaba bosaltin.. Uzerini portakal dilimleri ve tarcin ile susleyin.. (ben en altina da portakal dilimleri koydum)Buzdolabinda dinlendirin :-)

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder