2 Eylül 2008 Salı

KOLAY LAHMACUN


10 lu yada 8 li paketler icinde satilan hazir yufka ekmekleri bilirsiniz... Kolay lahmacun yapmanin en pratik yolu bu ekmekler.. Eskiden hamurunu da kendim acardim, ama bu yontemi ogrendigimden beri isin klayina kactim dogrusu... Tadi bildigimiz lahmacun tadi..Yaninda salatasi ve bol kopuklu bir ayran ile nefis gidiyor...

Malzemeler; (10 adet lahmacun icin)

  • 500 gr kiyma
  • 1 buyuk kuru sogan(kucuk dogramis)

  • 2 adet carliston biber(kucuk dogranmis)

  • 1 dis sarimsak(ezilmis olacak)

  • 1 buyuk domates (kabugu soyulmus, kup kup dogranmis)

  • 2 yemek kasigi sivi yag2 yemek kasigi salca (eger varsa evinizde bir kasigi biber salcasi yapabilirsiniz)

  • yarim demet maydanoz

  • 1 yemek kasigi pul biber

  • 1 tatli kasigi

  • kimyon

  • 1 tatli kasigi nane

  • tuz

Tum malzemeyi bir kaba koyun, iyice karistirin... Ekmeklerin uzerine hazirladiginiz harctan koyup elinizle ekmegin yuzeyine dagitin.. Onceden isittiginiz 175 C lik firinda kenarlari ve altlari kizarana kadar pisirin.. Hazirlik asamasi ve pisme suresi cok uzun degil..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder