4 Eylül 2008 Perşembe

ISPANAKLI PIZZA



Ispanakli lazanyadan sonra birde ispanakli pizza tarifine ne dersiniz.. :-)Ilk pizzacida yedigim ispanakli pizza, su siralar favori pizzalarim arasinda.. Dun aksam yaptim, bizim kucuk hanima yemek begendirmek biraz zordur ama, bunu severek yedi :-)Tadi cok guzeldi :-)
Malzemeler;

Hamur icin;
  • 2,5 cup un ( yaklasik 2,5 su bardagina denk geliyor)

  • 500 ml2 yemek kasigi sivi yag

  • yarim cup ilik sut (yarim su bardagi)100 ml

  • Yarim su bardagi su( en son, hamurun kivamina gore su miktarini ayarlayin)

  • 1 tatli kasigi kuru maya (eger kabarik hamur isterseniz iki tatli kasigi yapin)

  • 1 tatli kasigi seker

  • 1 tatli kasigi tuz

Mayayi, ve sekeri az suyun icinde karistirin, kabarsin.. Yogurma kabina unu koyun butun malzemeyi ekleyip sert olmayan bir hamur elde edin.. (derler ya, kulak memesi yumusakliginda ). 1 saat kadar dinlendirin..Pizzanin ustu icin gereken malzeme;500 gr ispanak50 gr eritilmis tereyagi100 gr beyaz peynir (istege bagli)400 gr kadar rendelenmis kasar (daha bolda koyabilirsiniz)tuzBu arada ispanaklari ayiklayip, yikayin, dograyin. Elinizle sikarak, biraz suyunu cikartin..Hamurunuzu buyuk bir pizza kadar acin.. (Benim pizza tepsim 40 cm likti..) Hamurun uzerine, erittiginiz tereyagini surun. Ustune ispanaklari serpin (ispanaklari biraz tuzlayabilirsiniz) . Ispanaklarin uzerine beyaz peyniri parcalayip serpin. En ustede bol kasar peyniri rendesi koyun.. Onceden isittiginiz firinda kasar peynirlerinin uzeri kizarana kadar pisirin..Not: Biz ince hamur sevdigimiz icin ben 1 tatli kasigi maya kullandim, eger siz kabarik hamur seviyorsaniz, olcuyu 2 tatli kasigi yapin.. Hamuru merdane ile acip tepsie koyduktan sonra 15 dk kadar mayalandirip, malzemeyi uzerine dizin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder