1 Eylül 2008 Pazartesi

ET SOTE















Malzemler; (4 kisilik)

* 500 gr kusbasi et

* 3 adet yesil biber (Ben 1 adet dolmalik yesil bider kullandim)(ince uzun dogranmis)

* 1 adet kuru sogan (ince, uzun dogranmis)

* 2 adet domates (kabuklari soyulmus, kup kup dogranmis)

* 2 yemek kasigi tereyagi veya sivi yag(ben tereyagi kullandim)

* 1 yemek kasigi salca

* 1 cay kasigi pul biber

* 1 cay kasigi kekik

* tuz

Yagi tenreye veya tavaya koyun eritin, kusbasi dogranmis etleri ilave edin, etler suyunu salacak, kendi suyunu cekene kadar kavurun. Daha sonra ince uzun dogranmis, biber ve sonlari ilave edin, soganlar sonene kadar kavurmaya devam edin.. Soganlarda pisince, salcayi, baharatlari ve tuzu ilave edin karistirin, 1, 2 dk kadar daha kavurun.. Domatesleri ilave edin, domatesleri cok pisirmeyin diri olsunlar ocaktan alin...
Not: Tuzu ete en son atin, daha yumusak olacaktir.. erken atarsaniz pismesi gecikir ve sert bir et olur....
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder