27 Ağustos 2008 Çarşamba
PROFİTEROL
Hande'cigimin profiterol'u cok sevdigini ogrendim, Bugun kollari sivadim ve onun icin profiterol yaptim.. Gelin gorun ki, kendisi Turkiye de yasiyor... Sadece burdan ona rsimlerini yolluyabiliyorum, keske yakin olsaydik da yiyebilseydi, ama sozum var Turkiye ye gidince yapip kendi ellerimle yediricem :-)
dunya guzeli kizi Merve'mi de kocaman opuyorum... Buyur Hande'cim hepsi senin :-)
(Linda ucundan biraz asirdi idare et :-)
Hamur Malzemesi;
1 Su bardagi un
1,5 su bardagi su
5 Yumurta
100 gr Margarin
1 Çay Kaşığı seker
Yarim cay Kaşığı tuz
Hamurun yapilisi;
Tencereye suyu koyun, margarini ekleyin, erisin icinde. Daha sonra unu, tuzu ve sekeri ilave edin, surekli ve hizli bir sekilde karistirin. Kaynamaya baslayinca ocaktan alin, biraz soguyunca, teker teker yumurtalari kirmaya baslayin.. Once bir tane kirin, Iyice yogurun, once civik ele yapisan bir hamur oluyor ama yogurmaya devam ettikce, hamur kendini topluyor. Yumurtalar bitene kadar bu isleme devam edin.. Unutmayin hamurun kabarmasi yumurtalari birer birer ekleyip hamurla karistirmaya bagli...
Krema Malzemesi;
1 Cay bardagi un
2 Cay bardagi toz seker
2.5 Su bardagi sut
1.5 tatli kasigi nisasta
2 Yumurta sarisi
1 Paket vanilya
Kremanin yapilisi;
Vanilya haric, butun malzemeyi bir tencereye koyun ve pisene kadar karisrin, kaynayinca ocaktan alin, vanilyayi ekleyin, eger topaklandi ise mikserle bir kez cirpin.. Arada karistirarak sogumasini saglayin...
Bezelerin yapim ve firinlama asamasi;
Hamurunuzu yarim saat kadar buzdolabinda dinlendirin...Daha sonra hafifce yagladiginiz tepsiye ( yada yagli kagit ustune de olur) karisimdan, 1 tatli kasigi alip, ikinci bir tatli kasigi ile iterek, yada yagladiginiz bir parmaginiz ile iterek (o zaman ele yapismiyor) 2 ser cm ara birakarak dizin.. Hamurunuz kabaracaktir unutmayin...
Onceden 200 C de isittiginiz firina koyun, yaklasik 15 dk kadar pissin, Isiyi 150 dereceye dusurerek 20 dk daha pisirin..Bezeleri firina attiktan itibaren kesinlikle firinin kapagini acmayin, Bu cok onemli acarsaniz hamurlar kabarmaz..Biraz iliyinca hazirladiginiz kremayi sIkma tupune koyup, hamurlara kremayi siringa edin..
Simdi sira geldi sosuna
Cikolata sos icin;
1 su bardagindan iki karis eksik seker
3 çorba kasigi kakao
1 cay bardagi su
3 çorba kasigi margarin
Hazirlanisi;
Sekeri, suyu, kakaoyu tencereye koyup kaynatin, kaynayinca atesten alip margarini ekleyin ve sogutun, soguduktan sonra bir tabaga dizdiginiz profiterollerin ustune dokun...
Ben bol sos doktum, Oyle daha guzel oluyor kanimca :-)
Afiyet olsun.......
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Tarifleriniz çok güzel özellikle bu tarife bayıldım en güzelide dışarıdan malzeme katmamak bitter çikolata gibi. Annem şeker hastası olmasına rağmen 1-2 top götürdü :) Ellerinize sağlık ve teşekkürler tariflerinizi esirgemediğiniz için...
YanıtlaSilSağlıklı günler dilerim.
Isminizi bilmedigim icin isim ile hitap edemiyorum..
YanıtlaSilYorumunuz icin cok tesekkur ederim, deneyip begenmeniz beni mutlu etti.. Yorumunuzu gec gorup cevapbimi da gec verdigim icin cok ozur diliyorum..
Sevgiyle kalin
Efsun