27 Ağustos 2008 Çarşamba

KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI


*Kisitli zamanlarda uygulayabileceginiz, yapimi kolay oldukca da lezzetli bir corba..



Malzemeler;

  • 1 su bardagindan iki parmak eksik mercimek

  • 5 su bardagi su(dilerseniz et yada tavuk suyundan da yapabilirsiniz)

  • 1 Orta boy kuru sogan

  • 1 Orta boy patates

  • 1 adet havuc

  • 2 yemek kasigi sivi yag (Dilerseniz tere yagi)

  • 1 yemek kasigi kuru nane

  • 2 adet et suyu bulyon (eger sadece su kullanacaksaniz)


Yapilisi;
Mercimekleri ayiklayip, yakayip tencereye koyun... Suyu ekleyin, kabuklarini soydugunuz, sogan, patates ve havucu 4'e bolup ekleyin. Mercimekler kaynayana kadar pisirin... El mikser'iniz varsa, (bicakli olan) tencerenin icindeyken karisim mikserden gecirin.. Eger kati gelirse biraz su ekleyebilirsiniz.. Et suyu bulyonu katin ce bir iki tasim kaynatin.. O kaynarken siz ayri bir tavada sivi yagi ve kuru naneyi kavurup corbanin ustune dokun...

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder