27 Ağustos 2008 Çarşamba

GÖKKUŞAĞI SALATA

Bu nefis salatayi ilk defa yillar once annemden ogrenmistim.. Hem goruntu, hem sunum olarak cok sik bir salata.. Tadi icinde garanti veririm cok begeneceksiniz..
Gokkusagi salatasini ilk gorduklerinde pasta zannediyorlar :-) Ismi nerden geldi derseniz, yengemin yakistirmasi :-) Bu guzel salatanin ismi nedir merak ettik ama bulamayinca yengem gokkusagina benziyo dedi.. O gun bugundur bizim aramizda gokkkusagi salatasi kaldi..
Lafi uzatmayayim da tarife geceyim :-)





MALZEMELER;
4 adet orta boy patates.
yarim demet yesil sogan
yarim demet maydanoz
1 kucuk kivircik
3 adet havuc
1 adet kirmizi lahana
1 kutu misir
5 yada 6 yemek kasigi mayonez..
yarim limon
zeytin yagi
tuz


YAPILISI;

Patatesleri yikayip haslayin

Patatesler haslanirken bu arada diger malzemeleri hazirlamayin. Yesil soganlari, maydanozu, kivircigi mumkun oldugu kadar kucuk kucuk dograyin ayri ayri tutun, birbirine karismasinlar (resimdeki gibi)

Kirmizi lahana ve havucu dilerseniz robottan gecirerek kucuk parcalara ayirin, ben rendenin kucuk kismi ile rendeledim..

Bu sirada haslanan patateslerin, kabuklarini soyun, bir catal yardimi ile ezip pure haline getirin, (icine cok az kasar rendesi de eklerseniz kumpir gibi cok hos tadi oluyor) simdi cok az, tuz,sivi yag ve limonla karistirin

Salatayi yapacaginiz kabin icini strec film ile kaplayin (Daha sonra salatayi ters cevireceksiniz, dagilmayacak, size kolaylik olacak). **Ben kek kalibi kullandim, goruntusu daha bir hos oldu**

Tabagin en altina patates puresini yayarak baslayin,(resimdeki gibi) Bundan sonraki siralama sizin zevkinize kalmis.. Ben once, maydanoz ve yesil sogani cok az yag, tuz,limon ile karistirip patatesin uzerine yaydim.. Havuclari da cok az yag tuz limon ile karistirip uste yaydim..

Malzemelerin orta katina gelince mayonezi surun.. (patates, maydanoz+sogan karisimi, havuc, mayonez, kivircik, kirmizi lahana, misir gibi)

Mayonezin ustune: dograyip, yag, limon, tuz eklediginiz kivircigi yayin, Onun ustune, kirmizi lahanayi yag, limon, tuzla karistirip ekleyin. en uste de teneke misiri ekleyip islemi bitirin...

Kenarlarda sarkan strec film ile uzerini kapatip, buzdolabinda en az 1 saat dinlendirin.. Servise yakin, en ustundeki strec filmi acip bir servis tabagina ters cevirin.. Salataniz sunuma hazir..

  1. Butun asamalarda, sivi yag, limon, tuzu unutmayin, mumkun oldugunca az kullanin ki salataniz sulanmasin
  2. Eklenen malzemeyi damak zevkinize gore degistirebilir, baska eklemeler yaparak kati yukseltebilirsiniz AFIYET OLSUN SIZLERE :-)

***Resimlerin buyuk boyutlari icin uzerine tiklayin***

1 yorum:

  1. salatasever biri olarak bu tarifi denedim ve gerçekten tadının yanında görüntüsüde cok hoş bir salata oldu:) teşekkür edermm :))

    YanıtlaSil