27 Ağustos 2008 Çarşamba

YAYLA ÇORBASI















Bizim cok sevdigimiz bir corba, genellikle princlisini yaparim. bu defa yarma ile yaptim, cok da yakisti corbaya...:-)
Malzemeler;

  • 2 su bardagi yogurt

  • yarim su bardagi yarma (princ de kullanabilirsiniz)

  • 4 su bardagi su

  • 1 yumurta sarisi

  • 1 yemek kasigi un

  • 2 yemek kasigi sivi yag

  • 2 yemek kasigi kuru nane

  • tuz

Yapilisi;

Yarmayi aiklayip, iyice yikayin. Bir tencereye ustunu kaplayacak kadar su ile birlikte yarmalar biraz yumusayana kadar kaynatin. Daha sonra suzun soguk suya tutun.

Diger bir tencereye. yogurdu, suyu, yumurta sarisini, unu ve yarmayi koyarak karistirin.. Kaynayana kadar yuksek ateste devamli karistirarak kaynatin, kaynamaya baslayinca, ocagin isisini dusurun ve yarmalar pisene kadar kaynatmaya devam edin (Kaynamaya basladiktan sonra surekli karistirmaniza gerek yok, artik corba kesilmeyecektir..)

Yarma iyice pisince, eger kati olduysa, biraz kaynamis su ekleyebilirsiniz.. Atesten alin ve tuzunu ekleyin, tuzu kesinlikle pisme suresi icinde eklemeyin, atesten aldiktan sonra ekleyin... Bir tavaya sivi yag ve naneyi kavurun.. Corbanizin uzerine dokun...

Biz afiyetle tukettik, size de Afiyet olsun :-)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder