27 Ağustos 2008 Çarşamba

ERİŞTE ÇORBASI















Malzemeler;
* 150 gr kiyma (kucuk dogranmis kusbasida olabilir)
* 5 su bardagi su
* 1 orta boy sogan(kucuk dogranmis)
* 1 orta boy patates(kup kup dogranmis)
* 1 adet kucuk havuc(kup kup dogranmis)
* yarim su bardagi eriste
* 2 yemek kasigi sivi yag
* 1 yemek kasigi salca
* 1 et suyu bulyon (istege bagli)
* tuz
* Uzeri icin, nane ve reyhan

Yapim Asamasi;
sivi yagi tencereye koyup, kiymayi ekleyin, iyice kavurun, sogani ekleyip bir sure kisik ateste kavurmaya devam edin. Daha sonra salcayi ilave edip karistirin. Havucu, patatesi de ekleyip karistirdiktan sonra suyu ve eristeyi de ekleyin.. Corba kaynamaya baslayinca, et suyu bulyonu, ve cok az tuzu ekleyin (bulyon kullanmayacaksaniz tuzu damak keyfinize gore ayarlayin.. Patates ve havuclar pisince corbaniz hazir demektir..

Ben nane ve reyhani sonradan corba dolu tabaklarin uzerine serptim.. Sade yemekten hoslanan olabilir diye.. Ama baharatlarla servis yapmanizi oneririm..

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder