27 Ağustos 2008 Çarşamba

ŞEKER HAMURUNDAN DOĞUM GÜNÜ PASTASI






























Malzemeler;
Marshmallow seker hamuru yapim asamasina burdan bakabilirsiniz veya seker hamuru ilede yapabilirsiniz...


Ic kremasi icin;
2 kutu Dr. Oetker ciklekli krem santi


Ara katlara;
Cilek ve Muz dilimleri

Pandispanya malzemesi icin:
  • 4 yumurta

  • 4 kahve fincani un,

  • 4 kahve fincani seker,

  • 1 paket kabartma tozu

Pandispanya hamurunun yapilisi;

Karistirma kabina seker ve yumurtayi koyup iyice cirpin. Unu ve kabartma tozunu da ekleyip 2-3 dk. cirpmaya devam edin... Yagladiginiz kaliba dokup onceden isittiginiz 175 C lik firinda yaklasik 25 dk pisirin.. (pandispanya ya catal batirdiginizda catal kuru cikiyorsa pismis demektir..) Firindan alin ve sogumaya birakin ( Bir gun onceden de hazirlayip strec film ile sararak buzdolabinda bekletebilirsiniz). Ya da hazir pastapan kullanabilirsiniz.

Kremasi icin: Ben cilekli kremsanti kullandim...1 paket dr. otker cilekli krem santiyi uzerindeki
tarife uygun hazirlayin.

Pastanin yapim asamasi;
Pandispanyanizi uc parcaya bolun, alt kata hazirladigimiz kremamizdan surup arasina meyveleri dizin. Tekrar bir kat pandispanya koyun, yine kremayi surup meyveleri dizin.. Son kat pandispanyayi da koyup pastanin ustunu ve yanlarini kalan krema ile kaplayin...(Hosgeldin pastasinda resimlere bakabilirsiniz).

Seker hamurunu merdane yardimiyla acin.. Acarken yuzeye yapismamasi icin pudra sekeri serpin... Pastanizi seker hamuru ile kaplayip, altlardan fazlaliklari kesin (Seker hamurunuz pandispanyayi tamamen kaplasin... Ustunu farkli renkte gida boyalari ile renklendirdiginiz hamurlar ile dilediginiz gibi susleyebilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder