23 Nisan 2013 Salı

Italyan Usulu Tiramisu

Italyan Usulu Tiramisu


Malzemeler (Kremasi icin)

• 550 ml sut kremasi

• 250 g mascarpone peynir

• 5 yemek kasigi kahverengi seker (Yoksa normalde olur)

 • (istege bagli 5 kasik brendy yada rom)ben kullanmadim

Ara katlari icin:

• 1 paket kedi dili buskivi

• 300 ml ilik su

• 2 yemek kasigi Nescafe

• 50g bitter cikolata rendesi

• kakao

Ister kucuk bir tepside, dilersenizde kuplarda yapabilirsiniz,

Bir kabin icine, sekeri, kremayi ve mascarpone peynirini (ve brendy yada rom kullanacaksaniz onuda ekleyin) koyup, krem santi kivamini alincaya dek mikserle cirpin.

Su ve nescafeyi de ayri bir kasede karistirin

Kuplarda hazirlayacaksaniz, alt kisimlari dar oldugu icin biskuvileri ikiye kirarak, nescafeli suda iyice islatin ve bir kat kupun altina dizin.

Ustune hazirladiginiz kremadan ekleyin, kremanin ustune bitter cikolata rendesinden serpin, dilerseniz az kakao da eleyebilirsiniz ara kata.

Tekrar bir kat daha kedi dili biskuviyi nescafeli suda iyice islatip kup`un ikinci Katina koyun, uzerine bir kat daha krema ekleyin

En ust kata kakaoyu eleyin ve islemi bitirin. En az 3-4 saat dolapta dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz..

2 yorum: