Malzemeler:
- 5 adet yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Alabildigi kadar un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
- istege bagli limon veya portakal kabugu rendesi
Yapilisi:
- Yumurta ile şekeri beyazlayana kadar çırpın.
- Daha sonra süt, sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek kek hamuru kivamina getirin.
- Hazırladığınız hamuru iki esit parçaya bölün ve ayırdığınız hamurlardan birine kakaoyu ekleyin.
- Ortalama 22-23cm çapındaki yağlanmış kalibin tam ortasına hamurlardan sırayla 1 er kepce dökün(Her iki karisim icinde ayri kepceler kullanin, renklerinin birbirine karismamasi onemli).
- Once bir kepce vanilyali karisimi kalibin ortasina dokun,
- Sonra kakaolu karisimi tam doktugunuz vanilyali karisimin ortasina dokun,
- Bu islemi malzemeniz bitene kadar sirasi ile tekrarlayin.
- En son olarak bir kurdan yardimi ile uzerine sekil veriseniz zebra seklini almis olu.
- Onceden ısıtılmıs fırında 180 derecede pisirin.… Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder