25 Ağustos 2012 Cumartesi

Zebra Kek


 
Malzemeler:
  • 5 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Alabildigi kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • istege bagli limon veya portakal kabugu rendesi
 Yapilisi:
  1. Yumurta ile şekeri beyazlayana kadar çırpın.
  2. Daha sonra süt, sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek kek hamuru kivamina getirin.
  3. Hazırladığınız hamuru iki esit parçaya bölün ve ayırdığınız hamurlardan birine kakaoyu ekleyin.
  4. Ortalama 22-23cm çapındaki yağlanmış kalibin tam ortasına hamurlardan sırayla 1 er kepce dökün(Her iki karisim icinde ayri kepceler kullanin, renklerinin birbirine karismamasi onemli).
  5. Once bir kepce vanilyali karisimi kalibin ortasina dokun,
  6. Sonra kakaolu karisimi tam doktugunuz vanilyali karisimin ortasina dokun,
  7. Bu islemi malzemeniz bitene kadar sirasi ile tekrarlayin.
  8. En son olarak bir kurdan yardimi ile uzerine sekil veriseniz zebra seklini almis olu.
  9. Onceden ısıtılmıs fırında 180 derecede pisirin.… Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder