Malzemeler
- Dolmalık Biber
- 250 Gr. Kıyma
- 1 Adet (orta boy) Sogan
- 2 Adet (orta boy) Domates
- 1 Çay Bardağı Pirinç
- 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tutam Maydanoz ve dereotu
- 1 Tutam taze nane
- Karabiber, Tuz
- 2-3 Yemek Kaşığı Zeytinyaği
- 1 Su bardagi etsuyu
- Pirincleri yikayip suzun.
- Domateslerin kabuklarini soyun, rendeleyin.
- Soganlari kucuk kup halinde dograyin,
- Nane ve maydanozu ince ince dograyin.
- Sarimsaklari rendeleyin...
- Kıyma, pirinç, domates, salça, soğan, sarımsak, nane, maydanoz, dereotu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi bir arada yoğurun.
- Hazırladığınız harcı dolmalık biberlere doldurun.
- Ust taraflarinda biraz bosluk birakin, pirincler pisince sisecekleri icin tasmasinlar..
- Sos için ayrı bir kasede zeytinyağı, et suyu ve biber salçasını karıştırıp tenceredeki dolmalarin uzerine dokun...
- Kisik ateste pirincler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder