25 Ağustos 2012 Cumartesi

Etli Biber Dolmasi

Malzemeler
 
  • Dolmalık Biber
  • 250 Gr. Kıyma
  • 1 Adet (orta boy) Sogan
  • 2 Adet (orta boy) Domates
  • 1 Çay Bardağı Pirinç
  • 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tutam Maydanoz ve dereotu
  • 1 Tutam taze nane
  • Karabiber, Tuz
  • 2-3 Yemek Kaşığı Zeytinyaği
  • 1 Su bardagi etsuyu
Hazirlanisi:
  1. Pirincleri yikayip suzun.
  2. Domateslerin kabuklarini soyun, rendeleyin.
  3. Soganlari kucuk kup halinde dograyin,
  4. Nane ve maydanozu ince ince dograyin.
  5. Sarimsaklari rendeleyin...
  6. Kıyma, pirinç, domates, salça, soğan, sarımsak, nane, maydanoz, dereotu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi bir arada yoğurun.
  7. Hazırladığınız harcı dolmalık biberlere doldurun.
  8. Ust taraflarinda biraz bosluk birakin, pirincler pisince sisecekleri icin tasmasinlar..
  9. Sos için ayrı bir kasede zeytinyağı, et suyu ve biber salçasını karıştırıp tenceredeki dolmalarin uzerine dokun...
  10. Kisik ateste pirincler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder