2 Haziran 2011 Perşembe

KIRPIK SANDEVICLER,(SAKALLI SANDEVIC)


Bu sirin sandevicleri Turkiyede iken sabahlari ise gitmeden pastaneden alir afiyetle yerdik.. Ne zaman yapsam hep o gunlerim aklima gelir...

SAKALLI SANDEVICLER

MALZEMELER:




  • * 1 cay bardagi ilik sut


  • * 1 cay bardagi ilik su


  • * 1 cay bardagi sivi yag


  • * 1.5 corba kasigi toz seker


  • * 1 tatli kasigi tuz


  • * 2 adet yumurta (sarilarini uzerine surmek icin ayirin)


  • * 20 gr kadar yas maya


  • * Alabildigi kadar un

IC MALZEMESI:



  • * 1 paket labne peyniri (baska cesit krem peynirde kullanabilirsiniz)


  • * kenarlarini suslemek icin cok ince dogranmis maydanoz..


  • * Corek otu veya hashas tohumu


HAZIRLANISI:



  1. Derin bir kaba ilik sutu, ilik sutu ve sivi yagi koyun, maya, seker ve tuzu ekleyip eritin. Yumurta ve un ilave ederek yogurun ve kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin...


  2. * Hamuru 5-10 dk dinlendirin* Dinlenmis olan hamurdan kucuk parcalar kopararak yuvarlayip tepsiye dizin.. (ceviz buyuklugunde)


  3. * Tepsiye dizdiginiz hamurlari eger vaktiniz varsa 20 dk kadar mayalanmaya birakin, vaktiniz yoksa uzerlerine yumurta sarisi surun, corek otu veya hashas tohumlari serpin ve 180 C lik onceden isittiginiz firinda yuzeyleri kizarincaya kadar pisirin...


  4. * Firindan aldiginiz minik pogacalari sicakken yanlamasina ortadan kesin...


  5. * Soguduklarinda arasina labne peyniri surun, maydanoza bulayip servis tabagina dizin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder