19 Ekim 2010 Salı

KABAK MUCVER




Gecen hafta sonu misafirim olan tatli kuzenim icin hazirladiklarimi ekleyecegim sirasi ile
Kabak mucverinde bir deneme yaptim, harcina birazcik kabartma tozu ekledim.(karbonat da kullanabilirsiniz) Hamuru birazcik kabarik yapti daha bi guzel oldu bana gore.. sizde bu sekilde bir deneyin derim :)


KABAK MUCVER

Malzemeler;
2 orta boy kabak(rendelenecek)
1 orta boy sogan(rendelenecek)
1 yumurta
100 gr kasar peyniri
Biraz maydanoz
Biraz dereotu
5- 6 yemek kasigi kadar un
tuz
yarim paketten az kabartma tozu veya karbonat

Yapilisi:

  1. Kabaklari yikayip soyun, rendeleyin, soganlarida rendeleyip, kabakla karistirin ve elinizle suyunu cikarin.
  2. Suyunu cikardiginiz kabak ve maydanozun icine yumurtayi, ince ince dogradiginiz maydanoz ve dereotunu, unu, tuzu, kasar peynirini ve 1 cay kasigi kabartma tozunu karistirin.
  3. Koyu bir kivam elde edin.
  4. Tavaya yag koyun iyice isinsin. Karisimdan bir kasik alip yaga atin. ( ben daha duzgun yuvarlaklar olsun diye once elimde yuvarlak yapar gibi yaparak tavaya attim. sonrada yagdayken kazikla hafif uzerlerine bastirip yaydim)
  5. Iki tarafini kizarttiginiz mucverleri kagit havlunun uzerine alip yaglarini suzdurun..
    Dilerseniz suzme yogurt ile servis yapabilirsiniz...

1 yorum: