1 Şubat 2010 Pazartesi

DEREOTLU, MAHLEPLI POGACA




Hafta sonu kahvalti soframizda cok begenilen pogacalarin tarifini de sicagi sicagina ekleyeyim istedim...
Bu tarifimi de Sevgili Gelibolu 17 nin ustlendigi 52.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE yolluyorum.. Arkadasima bol tarifli, keyifli bir etkinlik diliyorum. Simdiden kolay gelsin :-)

MALZEMELER:
  • 1 Su bardagi ilik sut
  • 1 Su bardagi ilik su
  • 1 Su bardagi sivi yag
  • 2 yemek kasigi kadar yas maya
  • 1 Cay kasigi mahlep
  • 1 Cay kasigi tuz
  • 2 Yemek kasigi toz seker
  • 2 Yumurta (sarilarini ayirin uzerine surmek icin)
  • 6 Su bardagu un (Biraz daha eklemek gerekebilir kivamina gore)

Ic Malzemesi:

  • Beyaz peynir
  • Yarim demet dereotu
  1. Tum malzemeyi bir kabin icerisinde karistirarak kulak memesi kivaminda ele yapismayacak bir hamur elde edin.
  2. 10 dakika kadar hamuru dinlendirin
  3. Ceviz buyuklugunde hamur alip elinizle acin, ortasina ic harctan koyup ikiye katlayin.
  4. tepsiye araliklarla dizin. (kabaracaklai icin birbirine yapismamalari icin)
  5. Eger vaktiniz varsa 1 saat kadar tepside mayalandirin.
  6. Mayalanmis pogacalara firca yardimiyla yumurta sarisi surup corekotu serpistirin.
  7. 180C de onceden isitilmis firinda uzerleri kizarana kadar pisirin.
    Afiyet olsun :-)

2 yorum:

  1. ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR

    YanıtlaSil
  2. canım ellerine gönlüne sağlık.bu güzel poğaçaların yayında...
    çok teşekkürler sevgiler.gene beklerim..

    YanıtlaSil