22 Aralık 2009 Salı

ANANASLI CEVIZLI KEK


Bu keki kizimin Turk okulunun yilbasi kutlamasi icin yapacaklari partiye goturmesi icin yaptim.. Tadina bakamadim ama kalan kek karisimindan da muffinler yaptim, tadi cok begenildi.. Degisik lezzetler denemekten hoslaniyorsaniz bu kekide begeneceginizden eminim...:-)


MALZEMELER:
  • 4 yumurta

  • 2 su bardagindan biraz az seker(Tatli olmasini istiyorsaniz 2 s.bardagi iyidir)

  • yarim su bardagi sivi yag

  • 1 konserve ananas(konservenin suyunu kek e karistiracagiz)

  • 1 su bardagi sut

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilya

  • 1 limon kabugu rendesi

  • 1 su bardagi dovulmus ceviz
  • Aldigi kadar un

  1. Cukur bir kaba yumurtalari kirin, sekeri ilave edip mikser ile iyice cirpin.
  2. Sivi yagi, sutu ve tenekeden bir su bardagi kadar ananas suyunu karistirin..
  3. Kabartma tozu, vanilya ve kivama getirecek kadar unu da ekleyip bir guzel harmanlayin..
  4. Ustunu suslemek icin ayirdiginiz bir kac tane ananasin disinda kalan ananaslari kucuk parcalar halinde kesip bu karisima ekleyin.
  5. Limon kabugu rendesini ve cevizlerle birlikte karistirin..
  6. Ben kelepceli kalip kullandim siz duz tepsiye veya kek kalibina da dokebilirsiniz
  7. Kelepceli kalibin alt yuvarlagi kadar yagli kagit kesip kalibin en altina doseyin..
  8. Uzerini ayirdiginiz ananaslarla susleyip kek karisimini kaliba dokun.
  9. Onceden isittiginiz 180C firinda ici iyice pisene kadar tutun..
  10. Soguttukdan sonra kaliptan cikartin..

Afiyet olsun :-)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder