30 Ocak 2009 Cuma

ŞEFFAF ŞEKERLi KURABIYELER




Bu kurabiye tarifini sevgili Teatime'in blogunda gorup uyguladim... Kendisine cok tesekkur ediyorum.. Olculerini aynen aktariyorum.. Gorunusleri ve tadi cok guzel oldu, yanliz iyice sogumadan kaldirmaya kalkmayin parcalanabiliyorlar.. Muhakkak tepsiye yagli kagit serin,daha kolay oluyor..

    MALZEMELER

  • 150gr. şeffaf renkli, meyveli şeker

  • 125gr. tereyağ

  • 25gr. pudra şekeri

  • 1-2 damla acıbadem aroması,

  • 40gr. şeker

  • 1 paket vanilya

  • 150gr. un
YAPILISI:
1- Fırını 175 C’ye ısıtın. Şekerleri renklerine göre ayırıp, parçalayın.

2- Tereyağı, pudra şekerini, şekeri, vanilyayı ve badem aromasını karıştırıp, yumuşayana kadar çırpın. Unu ekleyip yoğurun. Eğer hamur çok sert olursa bir çorba kaşığı su veya süt ile yumuşatabilirsiniz.

3- Hamuru unlanmış tezgah üzerinde açın. Şekilli kalıplarla parçalar kesin. Ortalarını daha küçük kalıplarla boşaltın. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizin. 6-7 dakika pişirin. Fırından çıkarıp, ortalarını şekerle doldurun.

Not: Firindan cikan kurabiyelerin sicakliginda sekerler hemen eriyecektir.. Soguduguna emin oldugunuzda tepsiden alin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder