16 Aralık 2008 Salı

ELMALI KURABIYE



Bu tarifte yine "Oktay usta ile cay saati" adli yemek kitabindan :-) Ufak tefek degisiklikler yaptim tabi :-) Elmali kurabiyeyi pek cogumuz biliriz zaten.. Ben de cok severim, hele de yaninda bir fincan cayda varsa degmeyin keyfime :-)

Malzemeler:
  • 1 su bardagi yogurt (1 cup)
  • 1 su bardagi sivi yag(1 cup)
  • 5 corba kasigi pudra sekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta (sarisi hamura, beyazi uclarini birlestirmek icin)
  • alabildigi kadar un

Ic harci icin:

  • 3 adet elma (ben iki adet sari elma kullandim)
  • 1 su bardagi toz seker
  • 1 tatli kasigi tarcin
  • 1 su bardagi iri kiyilmis ceviz

Hazirlanisi:

Karistirma kabina susuz yerinden yogurdu, sivi yagi ve yumurtanin sarisini ilave edip cirpma teli ile karistirin. Uzerine 5 corba kasigi un ilave edip, kabartma tozunu ve pudra sekerini koyun. daha sonra alabildigi kadar un ilave edip kulak memesi yumusagliginda ele yapismayacak bir hamur elde edene kadar yogurun.

Ic harcinin hazirlanisi:

elmalarin kabuklarini soyup rendenin iri yeriyle rendeleyin. Bir tavaya alin ve uzerine toz sekeri dokun.. Elmalar iyice suyunu ceninceye kadar pisirin.. Ocaktan aldiktan sonra tarcini ve cevizi ilave edin karistirin..

  1. Hamuru dilediginiz gibi sekillendirebilirsiniz eger benim gibi yapmak istiyorsaniz;
  2. Hamuru merdane yazdimi ile ne cok incecik olsun ne de cok kalin, hamurun bir miktar kabaracagini hesaplayin
  3. Actiginiz hamuru su bardagi ile yuvarlaklar kesin.. Yuvarlaklarin arasina 1 tatli kasigi kadar ic harctan koyup, once bir ucunu harcin ustune kapatin daha sonrada diger ucu kapatin.. (resimde oldugu gibi)
  4. Kurabiyenin acilmamasi icin yumurtanin beyazini birlestirdiginiz yerlere surun.. Acilmayacaklardir..
  5. Onceden isittiginiz 180C lik firinda 15 yada 20 dakika kadar pisirin..
  6. Firindan cikardiktan 5 dakika sonra servis tabagina alip uzerine pudra sekeri eleyin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder