5 Aralık 2008 Cuma

EKLER KUGU PASTACIKLAR



Bu sirin ekler pastaciklari ne zamandir denemek istiyordum.. Yabanci bir blogda gorupte bayilmistim.. Birde cafefernando'da gorunce hemen kollari sivadim... Cafefernando'da frambuaz soslusu yapilmisti, ben bildigimiz profiterol kremasi ile hazirladim... Himmmmm nefis nefisslerrrr :-D Yapimi yine cok kolay, bu kugulari yapmak tarifini anlatmaktan daha kolay inanin..:-D Misafirlerinize, dogum gunlerine, kisacasi ozel gunlerinizde dusunebileceginiz bir tarif..

Bugun canim yegenim Beril'imin dogum gunu, bizde Kugu eklerin uzerine bir mum koyduk ve Linda kuzeninin dogum gunu icin mum'u ufledi...
Dogum gunun kutlu olsun Beril'imiz, saglikla,mutlulukla yasa... Seni cok seviyoruzzzzz :-)


MALZEMELER:
  1. Ekler kugulari yapmaya gecmeden once bir temiz beyaz kagida 8 adet kugu basi cizin...

  2. Daha sonra ayni boyutta yagli kagidi bu cizdiginiz kugu baslarinin ustune gelecek sekilde koyun,kenarlarindan toplu igneler ile tutturun ki siz hamur ile sekil verirken kaymasin..

  3. Firinlarken beyaz kagidi altta cikartmayi unutmayin yanar :-)


Ekler hamuru icin gerekenler:
  • Yarim su bardagi sut (1\2 cup)

  • Yarim su bardagi su (1\2 cup)

  • 100 gr tereyagi (3 corba kasigi kadar)

  • 1 tatli kasigi toz seker

  • Yarim cay kasigi tuz

  • 1 Su badagi un (1 cup)
  • 4 adet yumurta

Hamurun hazirlanisi:

  1. Bir tencereye, sut'u, suyu, yagi, tuz ve sekeri koyup kaynatin.

  2. Kaynamaya baslayinca unu ilave edin ve iyice karistirarak birbirine yedirin.. Ocagin atesini kisik kisma alin.. Tencerenin dibinde bir un tabasi kaplanana kadar karistirmaya devam edin..

  3. Ocaktan alin, el yakmayacak sogukluga gelmesini bekleyin.. Daha sonra ilk yumurtayi kirin, hamura iyice yedirin... Daha sonra ikinci yumurtayi kirin, yine iyice hamura yedirdikten sonra, ucuncu ve dorduncu yumurtayida yine tek tek kirip hamura yedirin...

  4. Hazirladiginiz hamuru, pasta sIkma torbasina, yada krema torbasina koyup, en buyuk ucu takin...

  5. Yagli kagit serdiginiz yada cok hafif yagladiginiz tepsiye, 6-7 cm capinda 5 cm yuksekliginde yuvarlak toplar kisin.. Aralara 5 cm bozluk birakin...

  6. Onceden isittiginiz 180C ( 350F) firinda 15 dk firin kapagini acmadan pisirin... Daha sonra firin kapaginin agzina tahta kasigin sapini sIkIstIrarak hafif aralik birakarak 5 yada 10 dakika kadar daha pisirin.. (Hamurun icindeki havayi alip kurutmasi icin ) Altin sarisi rengi aldiginda eklerleri firindan cikartip sogumaya birakin...

  7. Daha sonra sIkma aparatina en ince ucu takip yagli kagit altinda cizdiginiz kugu kafalarinin uzerine hamuru sIkarak sekil verin...

  8. 180C de ayarli sicak firina koyun.. 10 dk kadar pisirip.yine firinin kapagini tahta kasik sIkIstIrarak hafif aralayin ve bu sekilde pisirmeye devam edin... Kugu kafalari kabarmayacaktir govdeler gibi..

  9. Kugu kafalarini da sogumaya birakin...

  10. Benmari usulu (buharda)150 gr cikolatayi eritin, (kanatlari buna batiracaksiniz)
Kremasi icin gerekenler:
  • 1 su bardagi sut
  • 1 su bardagi sut kremasi (eger sut kremaniz yoksa bir bardak sut kullanabilirsiniz)
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kasigi misir nisastasi

  • 1 silme yemek kasigi un

  • Yarim su bardagi toz seker

  • 50 gr tereyagi

  • 1 paket vanilya

  • 150 gr cikolata (benmari usulu eritilecek en son kanatlari batirmak icin

Kremanin Yapilisi:

  1. Sutu, kremayi, sutu nisastayi, unu ve sekeri bir tencereye koyup hizlica cirpin.. Kaynamaya baslayinca muhallebi kivamina gelecektir..

  2. Kaynayip goz goz olmaya baslayinca 1 yada 2 dakika kadar ateste tutun ve atesten alin..

  3. Vanilyayi ve tereyagini ilave edin, iyice karistirin... Sogumaya birakin...

Kugularin hazirlanmasi...

  1. Ekler hamurlari yatay olarak ikiye bolun.

  2. Ust kapaklari da dikey olarak ikiye bolun.. Her bir eklerden bir govde,iki kanat cikacak.. Bu da 1 kuguyu olusturacak..

  3. Butun kanatlarin ust kisimlarini erittiginiz cikolataya batirip yagli kagit uzerine dizin.. Buzdolabinda sogumaya birakin...

  4. Hazirladiginiz ic kremasindan eklerin alt tabanina bolca doldurun..

  5. Donan cikolatali kanatlari bu kremanin uzerine koyun... Kugu kafalarini da on tarafa kremaya batirin...

  6. Ben beyaz sekerler serperek susledim,siz sade de birakabilirsiniz...

Not: Kugu kafalarini yagli kagittan cikartirken dikkat edin, cabuk kirilabiliyorlar.. Once dikkatlice spatula ile yapisan yerlerden kaldirin... Kremaya batirirkende bir o kadar dikkar gerektiriyor..

Eveeettttttttttt kugularimiz hazirrrrr
Afiyet olsuunn :-)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder