3 Kasım 2008 Pazartesi

CILEKLI PASTA


Pasta icin evde krem santi olmadigindan, krem santisini kendim yaptim, sanirim bundan sonrada yapacagim, cok guzel oldu.. Krem santi tarifini ayrica verecegim..


Malzemeler:

  • pandispanya (diger tariflerde kullandigim olcu)
  • Krem santi
  • cilek

keki islatmak icin

  • yarim su bardagi sut
  • 1.5 yemek kasigi seker

Suslemek icin :

  • 150-200gr beyaz cikolata ( benmari usulu eritip, kuru bir zemine dokun.. Cikolata donunca bicak yardimi ile ince tabakalar halinde siyirin.. Boylelikle, kivrilip hos gorunecektir)
  • pudra sekeri

Yapilisi:

Pandispanyayi kelepceli kalipta pisirip sogutun, ikiye ayirin.. Iki parcayi sekerli sut ile (varsa cilek suyu ile de olur) hafif islatinCilekleri uzunlamasina dograyinKremsanti yi hazirlayin...Pandispanyanin alt tabani ile birlikte kelepceli kaliba yeniden koyup kelepceleyin...Kalibin yanlarina once cilekleri dizin, daha sonra ortasina kremsantiyi yayin.Kremsantinin ustune de kalan diger dilimlediginiz cilekleri doseyin.. Pandispanyanin diger yarisini kapatin.. Pastanin ust katina da az kremsanti ile kaplayip, once biraz pudra sekeri eleyin... Hazirladiginiz beyaz cikolata parcalarini serpistirin ve cileklerle susleyip, buzdolabinda en az 1 yada 2 saat dinlendirin... Kaliptan cikartin....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder