12 Kasım 2008 Çarşamba

ISPANAK CORBASI



Ispanak corbasini 4 tabaklik yaptim, malzemeyi de ona gore verecegim..Eger siz fazla yapacaksaniz miktarlari kendinize gore arttirabilirsiniz..

MALZEMELER:

  • 3 su bardagi dolusu yikanmis kucuk dogranmis ispanak (Bardak olcusu veriyorum cunku dogradiktan sonra olcmek aklima geldi :-D)
  • 1 orta boy kuru sogan (yemeklik dogranmis)
  • Yarim cay bardagindan biraz fazla princ (ayiklanmis yikanmis)
  • 2 yemek kasigi sivi yag
  • 1 yemek kasigi salca
  • 5 su bardagi et veya tavuk suyu (yoksa 1 paket bulyon da olur)
  • Tuz (isterseniz karabiber de kullanabilirsiniz)


Yagi tencereye koyun, soganlari ilave edip soteleyin, soganlar kavrulunca, salcayi ekleyin.. Daha sonra princ ve suyu (et veya tavuk suyunu) ilave edip bir sure kaynatin, princlerin pismesine yakin, corbayi ocaktan almadan 5 dk once ispanagi ve tuzu ilave edin.. Limon ile servis yapin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder