5 Kasım 2008 Çarşamba

EV YAPIMI KREM SANTI


Ev Yapimi Krem santi Tarifi:
  • 1 su bardagi sut kremasi (heavy cream)
  • 1,5 Turk kahve fincani pudra sekeri
  • 1 paket vanilya
Kremayi cukur bir kaba koyun, pudra sekerini ve vanilyayi ekleyerek mikser ile once yavas, sonra yuksek devirde iyice cirpin... Katilasmaya baslayacaktir.. Kullanmadan once bir sure buzdolabinda bekletin... Ben sadece boyle yaptim yeterli oldu ama;Not: Eger kremsanti istediginiz kivama gelmiyorsa, mikserle cirparken,cukur kabin altini buzun uzerine koyun oyle cirpin.. Cok da katilastirmamaya dikkat edin yoksa yaga donusur )

4 yorum:

  1. Süt kreması yerine süt kullansak olur mu? Süt kremasını edinebileceğim bir yer yok(nasıl bir şey olduğunu da bilmiyorum).
    Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim; Sağlıklı günler dilerim.

    YanıtlaSil
  2. bunun yerine marketten kremşanti alsak hem o daha kolay.içinden bi toz çıkıyor ona 5 bardak süt ekleyip mikserle kıvamlanana kadar çırpıyosun sonra buzdolabına.....

    YanıtlaSil
  3. AMAN HANIMLAR BEN DİYOM EKONOMİ SİZ DİYONUZ SÜT KREMASI KREMAYI ALANA KADAR ŞANTİYİ ALMAK TAHA İANTIKLI VE EKONOMIK YORMAYIN KENDİNİZİ.HADİ KOLAY GELSİN .......neşe

    YanıtlaSil
  4. Marketten almak daha kolay tabii ki,hatta daha da kolayı var bu işin,pastayı da pastahaneden alabilirsiniz.Fakat amaç en az miktarda koruyucu kimyasalları almak ise vücudumuza,bir zahmet şantiyi de evde yapmayı deneyelim.

    YanıtlaSil