4 Eylül 2008 Perşembe

SEHRIYELI TAVUK CORBASI


Tavuk gogsunu aslinda salata icin haslamistim ama kizim tavuk corbasini sevdigi icin, ona corba, bize de salata yaptim . Boylelikle iki tavuklu tarif ekleyecegim pes pese

Malzemeler;
  • Yarim tavuk gogsu

  • 7 su bardak tavuk suyu (yada yettigi kadar tavuk suyu kalani su ekleyebilirsiniz)

  • Yarim su bardagi tel sehriye

  • 1 yemek kasigi un

  • 2 yemek kasigi sivi yag

  • Bir tutam maydanoz

  • tuz

Tavuk gogsune tuzunu ekleyip haslayin, Pisince didikleyin. Suyunu suzun bekletin, corbada kullanilacak.. Tencereye yagi koyun, unu ekleyin, un kokusu cikana kadar kavurun.. Tavuk suyunu ekleyin. Tavuk suyu kaynayinca sehriyeleri ekleyin bir tasim kaynadiktan sonra, didiklediginiz tavuk gogsunu ilave edin... Sehriyeler pisince atesten alip dogradiginiz maydanozu ekleyin...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder