27 Ağustos 2008 Çarşamba

ÇİKOLATALI & BADEMLİ PASTA

Kizimin istedigi bol cikolatali pastayi sonunda bugun yaptik.. Yapilisi zor olmayan pratik bir pasta... Cocuklarin cok seveceklerine eminim... Umarim siz de yaparken ve yerken keyif alirsiniz .. :-))))


Pandispanya icin malzemeler;

  • 3 yumurta
  • 1 su bardagi un
  • 1 su bardagi seker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kasigi kakao
  • 2 yemek kasigi sivi yag

Kremasi icin malzemeler;

  • 3 su bardagi sut
  • 1 su bardagi seker
  • 2 yemek kasigi kakao
  • 2 yemek kasigi un
  • 1 yemek kasigi tereyagi(yada margarin)

Pandispanyayi islatmak icin;

  • yarim su bardagi sut(yada su)
  • 2 cay kasigi nescafe
  • 1 tatli kasigi seker

Ust'u sivamak icin; 1 kutu kakaolu krem santi (paketin uzerindeki tarife gore hazirlayin) Az sut ile koyu bir kivam elde edin...

arasi ve uzeri icin;

  1. Bitter cikolata rendesi
  2. damla cikolata
  3. dogranmis badem

Pandispanyanin yapilisi;

yumurtalari bir kabin icine kirin, sekeri ilave edip mikserle kopurtunceye kadar cirpin, unu, kabartma tozunu, sivi yagi, kakaoyu ekleyip cirpma teli ile iyice cirpin.. yagladiginiz kaliba bu karisimi bosaltin, onceden isittiginiz 175C lik firinda yaklasik 30 dk kadar tutun..

Kremasinin hazirlanmasi;

sutu tencereye bosaltin, unu sekeri ve kakaoyu ilave edin surekli karistirarak kaynatin, kaynamaya baslayinca orta ateste 2-3 dk kadar karistirmaya devam edin. Atesten alin ve 1 kasik tereyagini ilave edin, bir kenarda ara ara karistirarak sogumaya birakin..

*********** ************* **************

Pisen pandispanyanizi firindan cikartin ve sogutun, soguduktan sonra iki parcaya ayirin.. Sut, seker ve nescafeyi karistirip, pandispanyanin iki parcasini da hafifce islatin, fazla islatmaniza gerek yok.. Soguyan kremayi ortasina dokun, kremanin ustune, damla cikolata ve dogranmis badem serpin, ikinci kat pandispanyayi koyun.. En ustu, hazirladiginiz kakaolu kremsanti ile sivayin.. Kenarlari badem ile kapatip, ustunu de rendelenmis cikolata ve damla cikolata ile susleyin.. ben evde bulunan beyaz kalp sekerlerden de serpistirdim...

Afiyet, bal seker olsun :-)

1 yorum:

  1. Efsun'cum,
    çikolatayı elinde eritmeden kolayca rendelemenin püfü nedir?
    Aydınlatır mısın, lütfen.

    Öptüm, meriç.

    YanıtlaSil