27 Ağustos 2008 Çarşamba

ISPANAKLI LAZANYA

Lazanya yapmayali cok uzun zaman oldu, Ben kiymalisini yapiyordum ama bu defa degisiklik yapip ispanakli denedim.. Yengem cok guzel yapardi ispanakli lazanyayi, bende parmaklarimi yerdim.. :-)
Benim yaptigimda cok leziz oldu, yanliz tek kusuru, ispanagi az geldi :-D

Bende ispanagi ortalarda yogunlastirdim.. Kenarlari servis yaparken kirparim diye dusundum ama kiyamadim firfirli goruntusune :-D Butun tepsiden sadece 1 porsiyon kaldi.. Yapilasi bir tariftir duyurulur :-)



MALZEMELER;
1 kutu Barilla lazanya
500 gr ispanak (ben 255 gr'lik paketi kullandim, az geldi)
1 orta boy sogan
2 yemek kasigi sivi yag
tuz
1 tatli kasigi pul biber

Besamel sos icin;
1,5 su bardagi sut
3 yemek kasigi sivi yag veya 2 yemek kasigi tere yagi(ben tereyagi ile yaptim)
2 corba kasigi un
200 gr kasar peyniri

Ustune kasar peyniri rendesi
  1. Lazanyayi kaynar suyun icine bosaltin, 10 dk kadar bekletin yumusasin..
  2. harci icin; Soganlari kucuk kucuk dograyin, ispanaklari ayiklayin, yikayin ve dograyin, Bir tencereye yagi koyun sogani ekleyin, soganlar pembelesmeye baslayinca ispanagi ekleyin.. Ispanagi cok kavurmayin, sadece yumusamasi yeterli, tuzunu ve biberini ekleyip atesten alin..
  3. Besamel sos hazirlamak;Yagi tencereye koyun, unu ilave edin. Un kavrulunca sutu ekleyin ve surekli karistirarak kaynatin, kivamli hale gelince rendelenmis kasar peynirini ekleyin ve karistirin...

Hazirlanisi;

Tepsinin altini yaglayin, iki yada 3 sira lazanyayi(tepsinin genisligine gore)dizin. Ustune bir kat ispanakli harctan koyun, ispanak harcin uzerine bir kat besamel sos gezdirin. Tekrar bir kat lazanya, uzerine ispanakli harc, onun uzerine de besamel sos gezdirin.. (Lazanya yapraklari bitene kadar bu islemi tekrar edin.. )Tepsinin en ustune de rendelenmis kasar peynirini serpin.. Aluminyum folyo ile ustunu kapatip, onceden isittiginiz 175C lik firinda 30 dk kadar pisirin, Daha sonra, aluminyum folyoyu uzerinden alin, ustu kizarana kadar firinda tutmaya devam edin..

Afiyet olsun....

zun zaman oldu, Ben kiymalisini yapiyordum ama bu defa degisiklik yapip ispanakli denedim.. Yengem cok guzel yapardi ispanakli lazanyayi, bende parmaklarimi yerdim.. :-)

Benim yaptigimda cok leziz oldu, yanliz tek kusuru, ispanagi az geldi :-D

Bende ispanagi ortalarda yogunlastirdim.. Kenarlari servis yaparken kirparim diye dusundum ama kiyamadim firfirli goruntusune :-D Butun tepsiden sadece 1 porsiyon kaldi.. Yapilasi bir tariftir duyurulur :-)



MALZEMELER;
1 kutu Barilla lazanya
500 gr ispanak (ben 255 gr'lik paketi kullandim, az geldi)
1 orta boy sogan
2 yemek kasigi sivi yag
tuz
1 tatli kasigi pul biber

Besamel sos icin;
1,5 su bardagi sut
3 yemek kasigi sivi yag veya 2 yemek kasigi tere yagi(ben tereyagi ile yaptim)
2 corba kasigi un
200 gr kasar peyniri

Ustune kasar peyniri rendesi
  1. Lazanyayi kaynar suyun icine bosaltin, 10 dk kadar bekletin yumusasin..
  2. harci icin; Soganlari kucuk kucuk dograyin, ispanaklari ayiklayin, yikayin ve dograyin, Bir tencereye yagi koyun sogani ekleyin, soganlar pembelesmeye baslayinca ispanagi ekleyin.. Ispanagi cok kavurmayin, sadece yumusamasi yeterli, tuzunu ve biberini ekleyip atesten alin..
  3. Besamel sos hazirlamak;Yagi tencereye koyun, unu ilave edin. Un kavrulunca sutu ekleyin ve surekli karistirarak kaynatin, kivamli hale gelince rendelenmis kasar peynirini ekleyin ve karistirin...

Hazirlanisi;

Tepsinin altini yaglayin, iki yada 3 sira lazanyayi(tepsinin genisligine gore)dizin. Ustune bir kat ispanakli harctan koyun, ispanak harcin uzerine bir kat besamel sos gezdirin. Tekrar bir kat lazanya, uzerine ispanakli harc, onun uzerine de besamel sos gezdirin.. (Lazanya yapraklari bitene kadar bu islemi tekrar edin.. )Tepsinin en ustune de rendelenmis kasar peynirini serpin.. Aluminyum folyo ile ustunu kapatip, onceden isittiginiz 175C lik firinda 30 dk kadar pisirin, Daha sonra, aluminyum folyoyu uzerinden alin, ustu kizarana kadar firinda tutmaya devam edin..

Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder