MALZEMELER:
- 5 yumurta (benim yumurtalar cok minik oldugundan
- 5 kullandim, siz 4 de kullanabilirsiniz)
- 1 su bardagindan az fazla toz seker,
- 1 su bardagi sut,
- 1.5 cay bardagi sivi yag,
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 paket vanilya,
- 1 portakal kabugu rendesi,
- 1 su bardagi kirilmis ceviz,
- 1.5 cay bardagi kucuk kuru uzum,
- 3 corba kasigi kakao,
- Aldigi kadar un
Hazirlanisi:
- Bir kaba yumurtalari kirin,
- Sekeri ekleyin.
- Mikser ile kopurup beyazlasana kadar cirpin, yumurtalar kabaracaktir.
- Sirasi ile, sutu, yagi vanilya, kabartma tozunu ve azar azar elenmis unu(mumkunse eleyin) ekleyin
- Dusuk hizda mikserle karistirin veya elde karistirin karisimdan bir kaseye 2 kepce ayirin..
- Kalan karisima ceviz, uzum ve portakal kabugu rendesini ekleyin...
- Yagladiginiz kalibiniza bu karisimi bosaltin..
- Ayirdiginiz hamura kakao yu ekleyin karistirin.
- Kakao lu karisimi da kek hamurunun uzerinde gezdirip, bir kasigin sap kismi ile hamuru dairesel hareketlerle karistirin..
- Onceden isittiginiz 180 C firinda pisirin, soguyunca servise hazir :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder