7 Aralık 2010 Salı

Yufkali kuplarda kozlenmis kirmizi biber salatasi


Hafta sonu yaptigim bir salata denemesi ile karsinizdayim. :) Aperatifler arasina girebilecek ,goruntusu hos tadi da guzel bir tarif.. Misafirlerinize farkli seyler ikram etmekten hoslaniyorsaniz deneyin derim.. :) Disininin benzer bir halini dergide gormustum ama ici tamamen uydurmasyon :)

Gerekli Malzemeler(hepsi goz karari oldu)
  • 1 adet yufka
  • konserve misir
  • beyaz peynir
  • az miktarda kirilmis ceviz
  • 2 kozlenmis kirmizi biber
  • 2 dal yesil sogan
  1. Yufkayi kucuk kareler seklinde kesin
  2. Asagidaki resimde goruldugu gibi kucuk derin kaplara koyup iclerine agirlik yapmasi acisindan kuru nohut ile doldurun. kahve fincanlari da kullanabilirsiniz.
  3. Onceden isittiginiz 180C firinda yufkalari kizarip sertlesinceye kadar tutun.
  4. Bir tabagin icine kucuk kucuk dogradiginiz, kozlenmis biberleri, yesil soganlari koyun, beyaz peynir, misir ve cevizide ilave edip harmanlayin.
  5. Kuruttugunuz yufkalarin iclerini bosaltip, hazirladiginiz harctan doldurun..
  6. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder