

Gecen bayramda denedigim bir tarifi sizinle paylasmak istiyorum, Dun aksam bir kez daha yaptim, damla sakizini cok sevdigim icin az fazla kullanayim dedim ama en iyisi kararinda kullanmakmis :)))) Hem kolay, hem hafif, hemde leziz bir tatli. Buyrun deneyiniz :)))
SADRAZAM LOKUMU
Gerekli Malzeme:
- * 1 Litre sut( 5 su bardagi)
 - *4 yemek kasigi un
 - * 4 yemek kasigi nisasta
 - * 100 gr tuzsuz tereyagi
 - * 9 Yemek kasigi seker
 - * 1 Paket sekerli vanilin
 - * 1 Cay kasigi kadar damla sakizi
 - Dis tarafini bulamak icin bol miktarda hindistan cevizi
 - Suslemek icin: Antep fistigi
 
Yapilisi:
- Yagi tencereye alip eritin
 - Unu ilave edip hafif kokusu cikincaya kadar kavurun
 - Sutu, sekeri,nisastayi, vanilyayi ekleyip kaynatin,
 - Muhallebi kivam alinca ocaktan alip mikser ile 10 dakika cirpin...
 - Sekillendirmek icin ince su bardagi (raki bardagi olabilir) yada fincana ihtiyaciniz var..
 - Bardaklari suda calkalayin, Islattiginiz bardaklara, muhallebiyi doldurun..
 - Iliyinca buzdolabina koyup en az 3-4 saat bekletin..(bir gece onceden de hazirlayabilirsiniz)
 - Sogumus muhallebileri cikartmak icin, bardaklari muhallebi icindeyken ust taraflarini suya tutup suyu dokun..
 - Bardagin kenarlarini islattiginiz bicak yardimiyla cevirin ki bardaktan kolayca cikabilsin muhallebi.
 - Muhallebiniz sorunsuz cikacaktir.
 - Yine islattiginiz bicak ile dilimleyip bol hindistan cevizine bulayip servis tabagina alin..
 - Uzerini antep fistigi ile susleyebilirsiniz...Afiyet olsun :))
 





ay ay ayy harika bir sunum canım ellerine sağlık. sevgilerimle..
YanıtlaSilNefis bir görüntü, ellerine saglik canim. Hayirli bayramlar diliyorum.
YanıtlaSildenemem lazım harika olmuş canım
YanıtlaSilellerine sağlık
çok şeker görünüyorlarrrr bayıldım :) ellerinize sağlık...
YanıtlaSilHerkese cok tesekkur ederim :) Sevgiler :)
YanıtlaSilTarifinizi belki 10 kere yapmışımdır. Teşekkür etmek bugunkine kısmetmiş. Çok teşekkür ederim çok güzel tarif ölçüler tam tutuyor.
YanıtlaSil