17 Kasım 2010 Çarşamba

FIRINDA LEVREK


Levregi aluminyum folyoda tek tek yapacaktim, ugrasmak istemeyince hadi firin tepsisinde toplu atayim dedim, gercekten cok lezzetli bir balik oldu :)))

Malzemeler:
  • levrek baligi
  • kuru sogan

  • patates

  • domates

  • sarimsak

  • maydanoz, dere otu

  • Biberiye, limon kekigi

  • limon dilimleri

  • zeytinyagi, tuz
Yapilisi:
  1. Oncelikle baliklarin pullarini bicak yardimiyla siyirarak temizledim, yikadim

  2. Buyuk bir kabin icinde, zeytinyagi, bol sarimsak rendesi, tuz,ile marine ettim..

  3. Tepsinin altini hafif yaglayip, 2 domatesi gup kup dograyip altina yaydim..

  4. Bir kuru sogani halka halka dograyip tepsiye yaydim,

  5. Patatesleride soyup yikadiktan sonra uzun dograyip birazini tepsinin altina dizdim, baliklari yerlestirdim...

  6. Kalan domates, patates ve soganlari baliklarin icine ve etrafina yaydim...

  7. Maydanoz, dereotunu ince kiyip tepsiye ekledim.

  8. .Baliklari biraz daha tuzladiktan sonra,Taze aldigim biberiye ve limon kekigini de serpistirdim.. (Bu ikiliye bayiliyorum baliga cok yakisiyor)

  9. Limon dilimlerinide serpistirdikten sonra tepsinin ustunu aluminyum folyo ile kapatip bir saat dinlendirdim..!70C firinda patatesler pisinceye kadar pisirdikten sonra servise hazirdi :)))

1 yorum: