19 Ekim 2010 Salı

CILEKLI PARFE




Kizimin favori tatlisi olan bu parfeyi ozellikle cocuklarin cok severek yiyecegini dusunuyorum

Tarifi soyle:

MALZEMELER:
  • 500 GR Cilek1 paket krem santi
  • 1 cay bardagi krema
  • yarim su bardagi toz seker
  • 1 su bardagi soguk sut

Hazirlanisi.

  1. Yikadiginiz clekleri kucuk kupler seklinde dograyin.
  2. Bir cukur kabin icinde krem santi ve sutu cirpin.Baska bir kabin icinde seker ve kremayi 4-5 dakika cirpin.
  3. Kremsantiyi, cilekleri ve krema seker karisimini karistirip varsa silikon kalp kaliplara bosaltin veya istediginiz bir kalibada koyabilirsiniz..
  4. En az 4-5 saat dondurucuda bekletin..
  5. Donan parfeyi tabaga alin
  6. (dilerseniz 1cay bardagi pudra sekeri ve 8-10 cilegi blenderdan gecirerek hazirlayacaginiz sostan dokup servis yapabilirsiniz)

4 yorum:

  1. parfe çok güzel olmuş.ellerinize sağlık.hele kalp şeklınde olmasına bayıldım.

    YanıtlaSil
  2. Canım parfe ve özellikle şekli süper ellerine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. benimde favorimdir:)))))
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil