19 Ocak 2010 Salı

YEŞİL MERCİMEKLİ YUFKA BOREĞİ


Hatfa sonu verdigim davet icin hazirladigim yemeklerin tariflerini sirasi ile ekleyecegim istek uzerine :-) Ilk olarak Yesil mercimekli borekle baslayalim. Bu boregi kesinlikle denemenizi tavsiye ederim, Tadini begeneciginize eminim..

Bu tarifimi de Sevgili Lezzet Treni`nin ev sahipligini ustlendigi 52.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE yolluyorum..

malzemeler:
  • 1 Paket baklavalik yufka
  • 1 Yumurta sarisi
  • 1 su bardagi sut
  • Yarim cay bardagi sivi yag
  • Corek otu

Ic malzemesi icin:

  • 1,5 su bardagi yesil mercimek
  • 2 yemek kasigi salca
  • 1 orta boy sogan
  • tuz, kirmizi biber istege bagli karabiber
  • 2 yemek kasigi sivi yag

Hazirlanisi:

  1. Mercimekleri yikayin, bir tencereye koyup ustunu az gececek kadar su ekleyip haslayin, suzun..
  2. Diger taraftan soganlari soyun, yikayip kup kup dograyin.
  3. Tavaya 2 yemek kasigi sivi yagi ve soganlari koyun, hafif pempelesinceye kadar kavurun.
  4. Icine salcayi tuzu ve baharatlari ekleyip karistirin.
  5. Mercimekleride ekleyip harmanlayin ve ilinmasi icin bir kenara alin.
  6. Yufkalari 4 kat ust uste koyun ve dort esit parcaya bolun. (dikdortgen 4 er parcaniz olacak)
  7. Ilk dort katli yufkanin arasina harctan koyun, kenarlarini ice katlayarak sarin. Tepsiye dizin
  8. Yufka ve harc bitene kadar islemi tekrarlayin..
  9. Tepsiye dizdiginiz boreklerin uzerine sut, siviyag ve tuz ile hazirladiginiz karisimi firca yardimi ile surun yada kasik ile islatin..
  10. En son olarak da yumurta sarisi surup, corek otu serpin
  11. 180 C lik firinda ustu kizarana kadar pisirin.

2 yorum:

  1. Süper bir tanecik varmı şu an çayımın yanına ellerine sağlık canım öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. canimmm skisi gibi sik sik sayfanin guncellenmesini gormek cok keyifli.ellerine saglik kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil