24 Haziran 2009 Çarşamba

BEN10 Lİ DOĞUM GÜNÜ PASTAM VE MUTLU YILLAR MERT







Çocukların dilinde bir ben10 dir gidiyor.. Benimde Ben10 ile tanışmam sevgili Mert sayesinde oldu :-) Demet'ciğim Mert için erken bir doğum günü partisine hazırlanırken pastası için Mert'in Ben10 i istediğini söyledi.. Bende eğer isterse pastasını benim yapabileceğimi söyledim..

Tabi bu işi yapabilmem için malzemeye ihtiyacım vardı.. Kend malzemelerimin hiçbirini getirmedim çünkü..

Demet ile birgüm Eminönüne geçtik.. Pasta malzemesi satan dükkanları dolaştık.. Gözlerime inanamadım.. Fiyatlar o kadar yüksekti ki ... Benim Amerikada aldığım malzemeler burda kat kat daha fiyatlıydı.. İlk kez bu yüzden Amerikayı özledim desem yalan olmaz..

Demet ile gerekli malzemeleri aldık.. Satıcı çocuğun da önerisi ile Türkiye de kullanılan en iyi marka şeker hamurundan da aldık..

Çocuklar için Demet o kadar güzel maskeler, kızlara peruk saçlar, tabancalı baloncuk tabancaları, misafirlere verilmek üzere çok şık kelebek magnetler.. Kelebek magnetleri koymak için çok şık bir sepet ve daha pek çok şey aldık döndük..

Malzemelerimden evimden uzak ilk şeker hamuru pastam olacağı için ayrıca çok tedirgindim...

Doğum gününe bir gün kala şeker hamurunu aldım elime.. Şekillendirmeye renklendirmeye çalıştım ama çok yumuşak bir hamur olduğu için şekil vermekde çok zorlandım..

Allahım dedim akşam saatleri ve ben hala birsey yapamamış olmanın vermiş olduğu panikle telefona sarıldım.. Eminönünde malzeme aldığım dükkanı arayıp hala ellerinde Wilton marka şeker hamuru olup olmadığını sordum.. ellerinde olduğunu ve istersem yan taraflarındaki cafeye bırakacaklarını söylediler.. Sevinerek bu öneriyi kabul ettim..

Evden nasıl çıktım, eminönüne nasıl gittim bende anlamadım.. Dükkan kapanmadan yetişip hamurumu alıdım ve yine aynı hızla eve döndüm..Gidiş gelişim toplam 1.5 saat sürdü :-D (Anadolu yakasından)

Pastayı yapmak için en uygun yer olarak abimlerin evi olduğuna karar verip aksamın 22:00 de abimlere gidip başladım pandispanyayı pişirmeye..

Pandispanya pişerken Ben10 i hazırladım.. İçi için kremşanti ve meyveli kararlaştırmıştık.. pastayı kremşanti ve meyve ile hazırlayıp üstünüde krem şanti ile kaplayıp sabaha kadar buzdolabında dinlendirdim..

Sabah erkenden kalkıp kaplama hamurumu renklendirdim.. Pasta büyüklüğünde açıp pastamı kapladım.. Ben10 ide pastanın üzerine yerleştirdim.. Kenarına bir figürde yapıp oturttum.. Pastam tahmin ettiimden de çabuk bitmişti.. Ve gerçekten de içime sinmişti...

Ahhh bu defa da tasımak için kutu bulma telaşım oldu ki anlatılmaz yaşanır bir durumdu.. Bir çok pastaneden isteyip de alamamak beni çok üzdü.. Pastanelerin kutularında kendi amblemleri olduğundan dışarıya vermeleri yasakmı mış.. :-( Son olarak gittiğimiz TİTİZ pastanesi (Örnek mahallesi dere yolunda) burdan çok teşekkürlerimi sunuyorum, bana büyük bir kutu verdiler ücret teklif ettiğim halde almadılar da.. Bende pastamla onların reklamını yaptım :-D


Ufak tefek aksilikler sonucunda pastam hazırdı partiye.. Bu defa da acaba Mert beğenecek mi beğenmeyecek mi endişesi sardı beni.. :-)

Parti yerine ulaştığımızda, Mert ve görenlerin yüzündeki o hoşnut ifadeyi görmek benim bütün endişelerimii aldı gitti.. :-)

Parti de bütün davetlilerin övgü dolu sözleri benim mutluluğuma mutluluk kattı doğrusu :-)


Pastayı hazırlarken yaşadıklarımı sizlerle de paylaştım.. Umarım okurken sıkılmadınız :-D


Canım Mert'im güzel yüzünden gülcükler hiç eksik olmasın.. Hep mutlu çok mutlu ol.. Anneciğinle babacığınla gönlünce yaşa... Doğum gününü erken kutladık, biliyorum yeni yaşına yarın gireceksin.. Ben bugünden birkez daha kutlayayım dedim...

Seni kocaman kocaman öpüyorum...

5 yorum:

  1. hARİKA OLMUŞ EFSUNCUĞUM İNANKİ TEK KELİMEYLE BU ARADA BEN AMERİKADA MALZEMELERİN UCUZLUĞUNDAN BAHSETMİŞTİM YİNE AMERİKADAKİ BİR ARKADAŞADA BANA NE UCUZU ÇOK PAHALI DEDİ BENDE EMİNMİSİN SAYFALARINDA ÇOK UCUZ SEN ŞANSLISIN DEDİM İNATLA REDDETTİ EMİNİM O KİŞİDE BİR EMİNÖNÜNE UĞRASA BÖYLE DÜŞÜNMEZDİ VE BANA NE KADAR ŞANSLI OLDUĞUNUZ KONUSUNDA HAK VERİRDİ EVET MALZEMLER OLDUKÇA PAHALI BURDA DOLAYISIYLA ALMAK BİTRAZ ZOR OLUYOR TABİ:)AMA GENEDE ALIP YAPMIŞSINYA SONUNDA ÖNEMLİ OLANDA BU ELLERİNE SAĞLIK HARİKA BİR İŞ ÇIKARMIŞIN AYRICA MERTİN D.GÜNÜNÜDE KUTLUYORUM SEVGİYLE KAL GÖRÜŞMEK ÜZERE...

    YanıtlaSil
  2. Canım beğenmene çok sevindim.. Teşekkür ederim güzel sözlerin için..
    Kesinlikle burda çok çok pahallı pasta malzemeleri.. Fiyatlar dudak uçuklatacak derece desem abartmam.. Kesinlikle Amerikada en az yarı fiyatına hatta bazıları çok daha ucuz canım.. Ama bende artık Amerikaya gitmiyorum en çok da bu yüzden üzüldüm :-)))
    Bende seni çok öpüyorum..
    Kucak dolusu sevgilerimle.. :-)

    YanıtlaSil
  3. Hayırdır temelli dönüşmü yaptınız neden gitmiyorsunki bu arada türkiyeye hoş geldin demeyi unuttum:)keyfini çıkar:)sevgilerimi yolluyorum

    YanıtlaSil
  4. yaaa şekerim güzel güzel kalıpları almak istedigin malzemeyi bulmak burda öyle kolay degil şekercim şimdi beni anlıyormusun nasılda kıskandımı :)
    eline emegine yüregine salık canım senin elin degerde güzel olmazmıhiç ?

    YanıtlaSil
  5. Zeynepcim ABD den kesin dönüş yaptım ama yine gurbete İngiltereye gidiyorum.. Hoşbulduk bu arada :-) Geziyorum her anı doya doya yaşamaya çalışıyorum bakalım.. Çok öptüm seni


    Karamelim datlım seni çok hemde çok iyi anladım..Çok zormuş aradığını bulamamak.. Beğendiğine sevindim.. Kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil