29 Kasım 2008 Cumartesi

ZEYTINYAGLI YAPRAK SARMASI


MALZEMELER:
  • 1,5 su bardagi princ (yikanmis)
  • 2 adet kuru sogan(kucuk kucuk dogranmis)
  • 3 yemek kasigi cam fistigi
  • 1 demet dogranmis maydanoz
  • yarim cay bardagi zeytinyagi
  • 2 yemek kasigi kuru nane
  • 1 tatli kasigi tarcin
  • 1 tatli kasigi seker
  • 1 limon suyu (Yarisi ic harcina, yarisi da kaynama suyuna eklenecek...)
  • Dilerseniz kus uzumu de ekleyebilirsiniz,1 yada 2 yemek kasigi (ben koymadim)
  • tuz
  • 1 cay bardagi kadar kaynamis su
  • Salamura uzum yapragi (Eger cok tuzlu ise bir sure kaynamis suyun icinde bekletin)

Bir tencereye kuru soganlari ve cam fistigini koyun, soganlar ve fistiklar pembelesinceye kadar kavurun..

1,5 su bardagi princi ekleyip birkac dakika kavurun.. Daha sonra naneyi, tarcini,sekeri, tuzu, limon suyunu ve en sonda maydanozu ve 1 cay bardagi kaynamis suyu ekleyin.. (Dilerseniz karabiberde ekleyebilirsiniz...) Princler suyu cekince ocagin altini kapatin ve sogumaya birakin..

Salamura yapraklari kaynar suda bekletin.. Eger hala tuzlu ise, bir kac kez suyunu degistirerek bekletin.. Bir yapragin ortasina 1 tatli kasigi kadar harctan koyup,kenarlarini iceri katlayarak sarin... Cok fazla ic koymamaya ozen gosterin, Princler sisecektir pisince... Yapraklar bitene kadar ayni islemi uygulayin..

Tencerenin en altini kaplayacak kadar yaprakla kaplayin.. (Sarmalarin dibine tutmamasi icin)Uzerine sardiginiz sarmalari sirali bir sekilde dizin... En ustu de bir sira yaprak ile kaplayin... Dolamalarin en ustune bir tabak kapatin ki sarmalar pistigi sirada acilip dagilmasinlar...

Yarim cay bardagi zeytinyagini ve yarim limon suyunu tencereye ekleyin.. Sarmalar ile ayni hizaya gelecek kadar sicak su ilave edin... Yaklasik yarim saat kadar pisirin.. Princlerin pistiginden emin oldugunuzda ocaktan alin ve sogutun.. Soguyunca limon dilimleri ile suslediginiz servis tabagina alabilirsiniz...Afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder