20 Kasım 2008 Perşembe

SEKER HAMURU 1. YASGUNU PASTASI


Gecen pazar gunu bir dogum gunu kutlamasi yaptik. Minigimiz Derin'imiz (Arkadasim Ozge'nin tatli oglu)bir yasina girdi.. Bir Turk dayanismasi yapip kendi aramizda birseyler hazirladik, ve kalabalik bir davetli katilimi ile guzel bir parti oldu.. Tabi Derin kalabaligi gorunce saskin saskin etrafina bakindi, Herkesin onu alkislamasina pek akil erdiremedi sanirim ama zaman zaman eglendigi de oldu :-DCanim arkadasim Ozge'cim ve sevgili annecigi cok guzel mamalar hazirlamisti.. Ellerine saglik..
Masaya sigmayan mutfakda duran baklava, revani gibi tatlilari resimlemeyi unutum Duygu'cugum da yaptigi guzel lezzetlerle sofraya renk katmisti.. Ben telasi ile cok fazla resimleyemedim ama yinede cektigim bazi kareler oldu onlari ekleyecegim..Prensimizin pastasini ben hazirladim...Bir katini bogurtlenli, bir katini da damla cikolatali yaptim... Kisitli bir zamanim oldugu icin ufak tefek aksilikler oldu pasta da.. Mesela krema ile kaplayip cok fazla dinlendiremedim, haliyle seker hamuru ile kaplarken tam istedigim goruntuyu alamadim.. Yani yer yer gozume carpan potluklar oldu..
Parti evine gittigimde "acaba begenilecekmi" endiselerim yerle bir oldu.. Herkes tarafindan cok begenildi.. Konuklar tek tek gelip pasta ile ilgili ovgu dolu sozlerini ilettiler.. Bu beni cok mutlu etti tabi.. :-D Kimse benim endiselerimi gormedi bile :-D Mutlu huzurlu bitirdim gunu anlayacaginiz :-dPasta ile ilgili cok fazla resim cekemedim, Belki daha sonra Ozge'nin makinasinda cekilen resimleri alirsam eklemeler yaparim..
Figurleri daha onceden calistigim icin onlarin resimlerini ekleyecegim.. Bazi figurler eksik olacak ama cogunu gorebileceksiniz..:-)
Unutmadan,Sevgili Derin'imiz dogum gunun kutlu olsun, saglikla mutlulukla ve sevdiklerinle uzun bir hayat yasa... Guzel yuzun hep gulsun, Seni coookkk seviyoruzzzzzz :-)

Masadan goruntuler......








Pastamiz ve figurler........









1 yorum:

  1. harsey harıka pasta cok guzel olmus Derenin yası kutlu olsun sevgıler..

    YanıtlaSil