13 Ekim 2008 Pazartesi

MOZAIK PASTA


Uzun bir aradan sonra, yaptigim bir kac tarifi paylasayim istedim sizinle..:-) Umarim sizde mutfakta birseyler hazirlarken, benim gibi keyif aliyorsunuzdur..Mozaik kurabiyenin hem yapimi cok kolay, hemde tadi guzel bir tarif.. Benimkiler biraz aceleye geldi ama olsun, siz kusurlarini gormezsiniz dimi :-D

MALZEMELER; (18 - 20 adet)
  • 175 gr tereyagi (yumusamis olacak)(6 oz yada 34 cup)

  • 7 corba kasigi pudra sekeri

  • 1 tatli kasigi vanilya aromasi yada

  • 1 paket vanilya

  • 1 adet portakal kabugu rendesi (rendenin kucuk kisi ile olursa daha iyi)

  • 250 gr un (9 oz yada 2-14 cup) ortalama 2 su bardagi ve ceyrek su bardagi gibi

  • 25 gr cikolata (eger yoksa 2 tatli kasigi kakao da olur)

  • 1 adet yumurtanin aki
YAPILISI;

Bir cukur kabin icine tereyagini ve pudra sekerini koyup mikserle iyice kabarana kadar cirpin, vanilyayi ve portakal rendesini ve unu ekleyin. Iyice yogurun.. Sert olmayan yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun, gerekirse az un ilave edebilirsiniz...

Ayri bir kapta cikolatayi eritin, Yogurdugunuz hamuru ikiye bolun. Yarisina cikolatayi ekleyip yogurun (cikolata yoksa 2 tatli kasigi kakao ile karistirin)2 yumagi strec film ile sarip buzdolabinda yarim saat kadar dinlendirin...Her iki parcayi merdane ile yaklasik 20x7,5 cm lik bir dikdortgen olacak sekilde acin.. 3cm kalinliginda olacak gibi ayarlayin...

Actiginiz bir parcanin ust yuzeyine firca ile az miktarda yumurta beyazi surun..Cikolatali parcayi onun ustune koyun..Bicak ile uzunlamasina tam ortadan kesinKestiginiz parcanin bir tarafii ters duz edin (Mozaik seklini alabilmesi icin bunu yapmak gerekiyor)Yine yanlardan bir tarafina yumurta beyazi surup yapistirin.. Resimlerde daha iyi anlayacaksiniz, bu islemleri...

Son islem olarak, ince dilimler halinde kesip, yagli kagit serdiginiz yada altini yagladiginiz tepsiye dizin...Onceden isiilmis 180C lik firinda 10 dk kadar pisirin...Afiyet olsun :-)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder