27 Ağustos 2008 Çarşamba

TIRAMISU



MALZEMELER;

Pandispanyasi icin;

4 adet yumurta

4 kahve fincani seker

4 kahve fincani un

1 paket kabartma tozu

Pandispanyanin hazirlanisi;

Yumurtalari bir kaba kirin, sekeri ilave edin, iyice cirpin.. Unu ve kabartma tozunu ilave edip, yagladiginiz kaliba dokun.. Onceden isittiginiz 175C lik firinda yaklasik 30 35 dk kadar pisirn.. (Catali batirdiginiz zaman kuru cikiyorsa pandispanyaniz pismis demektir)

Kremasi icin malzemeler,

3 su bardağı sut
2 fincan seker
2 fincan un
1 yumurta sarısı
1 paket labne


50 gr tereyagı

Kremanin hazirlanisi;

Tencereye tereyagini koyup unu ilave edin, un kavrulunca, sekeri ve sutu ilave edin.. surekli bir sekilde karistirin ki topak topak olmasin... (Topaklansa bile mikserle cirparsaniz puruzsuz bir kivam elde edersiniz) Kaynamaya baslayinca (goz goz olacak kaynarken)ocaktan alin ve yumurta sarisini ilave edip karistirmaya devam edin... Muhallebi birazcik soguyunca labne peynirini ilave edin..

Islatmak icin;

1 su bardagi sut

1 corba kasigi nescafe

2 corba kasigi seker


*** **** ****

Soguyan pandispanyayi bicakla ikiye bolun.. Hazirladiginiz nescafeli karisim ile keki iki parcasini da hafif islatin... Soguyan kremanin yarisini pandispanyanin ortasina dokelim. Ikinci kati kapatalim, kalan kremayi da en uste dokelim.. Tiramisuyu buzdolbinda en az iki saat dinlendirelim.. Servis yapmadan once uzerine kakao serpip servis yapabilirsiniz...

Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder