6 Kasım 2009 Cuma

TURKAN SORAY'A OZEL PASTAM






Iki gun once yasadigim o muhtesem geceyi hayatimin sonuna kadar unutmayacagim. Londra da dun baslayan ve geleneksel 15'inci Londra Türk Film Festivali'ne katılan Türkan Şoray, carsamba aksami Balık Art tarafından Ev Restoran’ da onuruna düzenlenen yemeğe katıldı...

Gunler oncesinden benimde haberim oldu ve davet edildik... Turkan Sultanin gelecegini duymak bile heyecan vericiydi dogrusu...

Ve davete iki gun kala aklima Turkan hanima bir pasta yapmak geldi.. :-) Aksamlari isden geldikten sonra gulleri hazirlamaya basladim ve bir gun onceki aksam da pastayi hazirladim.. Begenir mi begenmez mi, acaba olur mu, olmaz mi derken pastayi yapmistim bile..

Davete gittik, heyecanla Turkan hanimin gelisini bekledik, ve cok gecmeden kapida belirdi.. :-)

Cok guzel, cok zarif, cok hanimefendi tam bir sultandi.. Hayranlikla izledim. Hayranlari gelir gelmez dogal olarak siraya gectiler, resimler imzalar alindi... Eee bu ani yakalayip da olumsuzlestirmemek olmazdi tabi...

Gecenin sonuna dogru sira pastama geldiginde acaip bir heyecan yasadim.. :-) Pastayi Turkan hanimin masasina biraktiklarinda, Turkan hanim cok sasirdi, cok mutlu oldu :-) Ev restaurantinin muduru Sahin bey bu pastayi Efsun hanim sizin icin hazirladi" diyince, Turkan hanim bana dondu ve mutlulugunu ve sevincini dile getirdi, ve ben o anin buyusunu yasarken benimle sandelyesini paylasmasi beni cok onurlandirdi duygulandirdi.. :-)

O guzel andan bir kac kare.. :-)


Turk sinemasinin Sultani unvanini fazlasiyla hakeden gercek bir hanimefendi Turkan hanim... Kisacik da olsa gorme serefine eristigim icin sanirim cok sansliyim, hele onun agzindan ovgu dolu sozler almak beni ihya etti :-)
Bu mutlu animi da sizinle paylasmak istedim :-)

5 yorum:

  1. canım benim senin adına ne kadar çok sevindim anlatamam eminimki karelerden çok daha güzel bir gece geçirmişsindir.ellerine emegine salık.

    YanıtlaSil
  2. Efsuncum yazını büyük bir keyifle okudum, heyecanını yürekten hissettim. Her pastacının rüyası bu :)
    Türkan Sultan'a hayran olmamak mümkün değil..seni nasılda içten öpüyor:)

    YanıtlaSil
  3. türkan şorayı cok severim cok güzel bir kadın bence pastanda pastaların türkan şorayı olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Sudenazcim canim benim cok tesekkur ederim. Hala o guzel geceyi unutamadim desem abartmis olurmuyum acaba :-)

    Ayse`cim ziyaretin ve bu guzel yorumun icin cok tesekkur ederim. Insallah birgun oyle bir ani yakalamani dilerim, Sen gercektende harika pastalarinla cok cok guzel yerlere layiksin.. Turkan hanim tek kelimeyle muhtesemdi, ictenligi sanirim resimlere de yansimis :-) Cok opuyorum..

    Meralcim cok tesekkurler.. Turkan hanim hakkinda yazilan tum sozlere gonulden katiliyorum... Ne soylense azdir.. Nacizane pastami da begenmis olman beni cok mutlu etti. Optum cok :-)

    YanıtlaSil
  5. Eline sağlık.Çok güzel olmuş Türkan Sultana yaptığın pasta.Zaten becerikli olduğun menülerden pastalardan da belli.

    YanıtlaSil