14 Ekim 2008 Salı

MILFOY



MALZEMELER;
  • 1 Paket milfoy hamuru
  • 250 gr ispanak (yikanmis dogranmis)
  • 6-7 adet mantar( soyulmus, kup kup dogranmis)
  • 1 adet orta boy kuru sogan(yemeklik dogranmis)

  • 1 adet havuc (kucuk kupler seklinde dogranmis)

  • 1 yemek kasigi siviyag

  • 1 cay kasigi pul biber

  • tuz

Yapilisi:

Tencereye yagi ve soganlari koyun kavurun, soganlar kavrulurken havuzlarida ekleyip beraber soteleyin. Mantari ekleyip, bir iki cevirdikten sonra ispanaklari, pul biberi, tuzu ilave edin.Ispanaklar solunca ocaktan alin ve ilinmasini bekleyin..Milfoy hamurunu kucuk karelere ayirin.. Her karenin ortasina hazirladiginiz harctan koyup ucgen seklinde kapatin.. Tepsiye dizin. Uzerine yumurta sarisi surun, susam yada corek otu serpin.. Isittiginiz 180C lik firinda ustleri kizarana kadar pisirin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder