Size yine pratik ve lezzetli bir tarif ekleyecegim..Tantuniyle tanismam 3,5 - 4 sene oncesine dayanir Londra'dayken birgun abimlerde yemistim.. Feride kulaklarin cinlasin pek de guzel yapmisti. Onlarda arada tantuni gunu yapilirdi ve hepimiz orda toplasirdik.. Hala da yapiliyordur eminim tek farkla bensiz Neyse konuyu daha fazla dramatize etmeden tarife geceyim.. Unutmadan, ayranla servis yapilmasi siddetle tavsiye edilir ...
MALZEMELER: (Bu miktarlarda 6 lavas ekmek durum cikiyor)
- 300 gr yagsiz dana kusbasi (kucuk kucuk dogranacak, ne kadar minik olursa o kadar iyi)
- 1 buyuk kuru sogan
- 1 buyuk domates
- yarim demet maydanoz
- 1 yemek kasigi kimyon
- 1 yemek kasigi sumak
- 1 tatli kasigi kuru nane
- 1 yemek kasigi pul biber (istege bagli)
- 2 yemek kasigi sivi yag
- lavas ekmegi
- tuz
Yapilisi:
Kusbasi etleri mumkun oldugunca kucuk kucuk dograyip tencereye koyun, su ekleyip haslayin (Etin tuzunu pismeye yakin atin ki et yumusak olsun). Haslanan eti baska bir tavada yada tencerede 2 yemek kasigi zeytinyagi ve 1 yemek kasigi pul biber ile kavurun..Bir taraftan da salatasini hazirlayinSalata: domatesi, kuru sogani kucuk kucuk kupker halinde dograyin, maydanozuda kucuk dograyin. Hepsini harmanlayin... Kimyon, sumak, nane ve tuzu ekleyip iyice karistirin..Lavas ekmegine (lavasi isitirsaniz daha iyi olacaktir)2 yemek kasigi eti ve bolca salatadan koyup durum seklinde sarin... Yaninda limon ile servis yapin...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder