Gecen bayramda denedigim bir tarifi sizinle paylasmak istiyorum, Dun aksam bir kez daha yaptim, damla sakizini cok sevdigim icin az fazla kullanayim dedim ama en iyisi kararinda kullanmakmis :)))) Hem kolay, hem hafif, hemde leziz bir tatli. Buyrun deneyiniz :)))
SADRAZAM LOKUMU
Gerekli Malzeme:
- * 1 Litre sut( 5 su bardagi)
- *4 yemek kasigi un
- * 4 yemek kasigi nisasta
- * 100 gr tuzsuz tereyagi
- * 9 Yemek kasigi seker
- * 1 Paket sekerli vanilin
- * 1 Cay kasigi kadar damla sakizi
- Dis tarafini bulamak icin bol miktarda hindistan cevizi
- Suslemek icin: Antep fistigi
Yapilisi:
- Yagi tencereye alip eritin
- Unu ilave edip hafif kokusu cikincaya kadar kavurun
- Sutu, sekeri,nisastayi, vanilyayi ekleyip kaynatin,
- Muhallebi kivam alinca ocaktan alip mikser ile 10 dakika cirpin...
- Sekillendirmek icin ince su bardagi (raki bardagi olabilir) yada fincana ihtiyaciniz var..
- Bardaklari suda calkalayin, Islattiginiz bardaklara, muhallebiyi doldurun..
- Iliyinca buzdolabina koyup en az 3-4 saat bekletin..(bir gece onceden de hazirlayabilirsiniz)
- Sogumus muhallebileri cikartmak icin, bardaklari muhallebi icindeyken ust taraflarini suya tutup suyu dokun..
- Bardagin kenarlarini islattiginiz bicak yardimiyla cevirin ki bardaktan kolayca cikabilsin muhallebi.
- Muhallebiniz sorunsuz cikacaktir.
- Yine islattiginiz bicak ile dilimleyip bol hindistan cevizine bulayip servis tabagina alin..
- Uzerini antep fistigi ile susleyebilirsiniz...Afiyet olsun :))
ay ay ayy harika bir sunum canım ellerine sağlık. sevgilerimle..
YanıtlaSilNefis bir görüntü, ellerine saglik canim. Hayirli bayramlar diliyorum.
YanıtlaSildenemem lazım harika olmuş canım
YanıtlaSilellerine sağlık
çok şeker görünüyorlarrrr bayıldım :) ellerinize sağlık...
YanıtlaSilHerkese cok tesekkur ederim :) Sevgiler :)
YanıtlaSilTarifinizi belki 10 kere yapmışımdır. Teşekkür etmek bugunkine kısmetmiş. Çok teşekkür ederim çok güzel tarif ölçüler tam tutuyor.
YanıtlaSil