17 Kasım 2010 Çarşamba

Sadrazam Lokumu (kar Lokumu)





Gecen bayramda denedigim bir tarifi sizinle paylasmak istiyorum, Dun aksam bir kez daha yaptim, damla sakizini cok sevdigim icin az fazla kullanayim dedim ama en iyisi kararinda kullanmakmis :)))) Hem kolay, hem hafif, hemde leziz bir tatli. Buyrun deneyiniz :)))

SADRAZAM LOKUMU
Gerekli Malzeme:
  • * 1 Litre sut( 5 su bardagi)
  • *4 yemek kasigi un
  • * 4 yemek kasigi nisasta
  • * 100 gr tuzsuz tereyagi
  • * 9 Yemek kasigi seker
  • * 1 Paket sekerli vanilin
  • * 1 Cay kasigi kadar damla sakizi
  • Dis tarafini bulamak icin bol miktarda hindistan cevizi
  • Suslemek icin: Antep fistigi

Yapilisi:

  1. Yagi tencereye alip eritin
  2. Unu ilave edip hafif kokusu cikincaya kadar kavurun
  3. Sutu, sekeri,nisastayi, vanilyayi ekleyip kaynatin,
  4. Muhallebi kivam alinca ocaktan alip mikser ile 10 dakika cirpin...
  5. Sekillendirmek icin ince su bardagi (raki bardagi olabilir) yada fincana ihtiyaciniz var..
  6. Bardaklari suda calkalayin, Islattiginiz bardaklara, muhallebiyi doldurun..
  7. Iliyinca buzdolabina koyup en az 3-4 saat bekletin..(bir gece onceden de hazirlayabilirsiniz)
  8. Sogumus muhallebileri cikartmak icin, bardaklari muhallebi icindeyken ust taraflarini suya tutup suyu dokun..
  9. Bardagin kenarlarini islattiginiz bicak yardimiyla cevirin ki bardaktan kolayca cikabilsin muhallebi.
  10. Muhallebiniz sorunsuz cikacaktir.
  11. Yine islattiginiz bicak ile dilimleyip bol hindistan cevizine bulayip servis tabagina alin..
  12. Uzerini antep fistigi ile susleyebilirsiniz...Afiyet olsun :))

6 yorum:

  1. ay ay ayy harika bir sunum canım ellerine sağlık. sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Nefis bir görüntü, ellerine saglik canim. Hayirli bayramlar diliyorum.

    YanıtlaSil
  3. denemem lazım harika olmuş canım
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. çok şeker görünüyorlarrrr bayıldım :) ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Herkese cok tesekkur ederim :) Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  6. Tarifinizi belki 10 kere yapmışımdır. Teşekkür etmek bugunkine kısmetmiş. Çok teşekkür ederim çok güzel tarif ölçüler tam tutuyor.

    YanıtlaSil