ZEYTINYAGLI ENGINAR DOLMASI
Tazesini bulamadigim icin konserve enginar kullandim..
Tarifi oldukca basit:
- 6 konserve enginar
- 2 havuc kup kup dogranmis
- 1 orta boy patates kup kup dogranmis
- 1 kutu hazir bezelye1 orta boy sogan rendelenmis
Sosu icin:
Yarim cay bardagi zeytinyagi, yarim limon suyu, tuz
- Bir tencereye cok az zeytinyagi ekleyip sogani soteleyin
- Bir baska tencerede havuc ve patatesleri haslayin pismeye yakin bezelyeyi ilave edin, suzun
- Kavrulan soganlara havuc, patates ve bezelye karisimini ekleyin,
- Enginarlari genis bir tencereye (karniyarik tenceresi olabilir) alin..
- Ortalarini hazirladiginiz harc ile doldurun...
- Yarim cay bardagi zeytinyagina yarim limonu sIkIn,tuz ilave edip, enginarlarin uzerine kasik yardimiyla aktarin.
- Tencerenin kenarindan 1 su bardagi suyu ilave edin ve kisik ateste ustunu kapatarak enginarlar yumusayincaya kadar pisirin
- Pistikten sonra, sogutup servis yapin.. :)
her sofranız bayram sofraları gibi bol , güzel ve mutlu geçmesini dilerim Bayramınız mübarek olsun..
YanıtlaSilnefis gorunuyorlar...pastadan ici kiyilmis biri olarak bu lezzetin yanina baklava yufkasinda borege de kesinlikle hayir demem..
YanıtlaSilEfsuncum ben kerevizleri enginara benzettim...tarifinin 6. sirasinda da bir enginardir geciyor ama yanilmisda olabilirim..
Aysecim oncelikle guzel yorumun icin cok tesekkur ederim :))) Postu o kadar hizli ekledim ki dikkat etmemisim onun icinde ayrica bir tesekkuru hakettin :))
YanıtlaSilEvet tabiki enginar ben neden kereviz demisim anlamadim :)))))))
Aysecim keske yakin olsaydik sana bol bol yapar getirirdim canin ne cekiyorsa :) Optum kocaman
:) ah keske super olurdu :)
YanıtlaSil